Руската газова индустрия претърпя пета загуба за кратък период от

...
Руската газова индустрия претърпя пета загуба за кратък период от
Коментари Харесай

Откриха безжизненото тяло на пети бизнесмен, свързан с Газпром

Руската газова промишленост претърпя пета загуба за къс интервал от време. Както прецизира MK, на 5 юли е намерено тялото на 61-годишния общоприет шеф на Astra-Shipping LLC Юрий Воронов (на снимката). Компанията под негово управление се занимаваше с доставка и логистика, Газпром се смята за неин главен клиент.

Тялото на предприемача е открито в елитното населено място във Виборгския регион на Ленинградска област " Морски тераси ". Разследването счита, че предприемачът се е самоубил на фона на съществени проблеми с бизнеса.

Източник на медията удостовери, че Воронов е напуснал града на 1 юли след двуседмичен запой. Жена му разказала за това. Тя посочи, че предприемачът е имал сериозен „ разкол “ с контрагенти и сътрудници.

Според създателите на МК от началото на 2022 година това е петата странна гибел на представител на газовата промишленост. В същото време четирима бизнесмени по някакъв метод бяха свързани с Газпром.

Първият, на 29 януари, беше ръководителят на транспортната работа на Gazprom Invest Леонид Шулман. Той умря в къща в същия регион като Воронов. Предприемачът беше открит в банята с записка, в която се оплаквал от мощни болки в краката. Разследването се съмнява, че бележката е същинска.

Вторият, на 25 февруари, беше Александър Тюляков, заместник-ръководител на Единния сетълмент център на Газпром за корпоративна сигурност.

Тялото е открито в гараж до къщата му в същото село. Версията на следствието е самоубийство. Намерена е и записка, чието наличие е незнайно на медиите.

Тялото на Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на Газпромбанк, дружно с труповете на членове на фамилията му, бяха открити на 18 април. Всички бяха в апартамент в Москва. Твърди се, че той е умъртвил жена си и щерка си и се е самоубил.

На идващия ден, 19 април, в двора на къща в Испания, в Лорет де Мар, фамилията на Сергей Протосен, някогашен член на борда на Новатек, е открито мъртво. Полицията заподозря спор в фамилията, довел до известна скица. Втората версия е групово ликвидиране.

Авторите на " МК " считат, че могат да се намерят няколко пояснения за сходни съвпадения, в това число умишлените убийства на неугодни очевидци. Във всеки случай няма публични доказателства за насилствения темперамент на гибелта.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР