Руската фигуристка Камила Валиева проведе тренировка днес преди началото на

...
Руската фигуристка Камила Валиева проведе тренировка днес преди началото на
Коментари Харесай

Спортният съд взе решение за бъдещето на 15-годишната руска фигуристка в Пекин | Тя даде положителна допинг проба

Руската фигуристка Камила Валиева организира подготовка през днешния ден преди началото на самостоятелното съревнование при дамите на Олимпийските игри в Пекин.

15-годишната рускиня беше на леда по-малко от час, откакто научи, че ще може да продължи присъединяване си на Олимпиадата.

Валиева тренира дружно със съотборничката си Александра Трусова и още четири състезателки. Нейният треньор Етери Тутберидзе беше в профил на пързалката.

Валиева изглеждаше с напрежение съсредоточена в загрявката си. Тя е любимец за златния орден в самостоятелната дисциплинираност, която стартира във вторник.

По-рано през днешния ден Спортният трибунал (КАС) позволи рускинята Камила Валиева до присъединяване в самостоятелната конкуренция.

На 11 февруари интернационалната организация за тестване (ИТА) публично заяви, че Валиева е дала позитивна допинг проба за неразрешеното вещество " триметазидин " на 25 декември предходната година по време на националния шампионат на Русия.

На база на позитивния тест тийнейджърката беше отстранена краткотрайно от надпревари още на 8 февруари от съветската антидопингова организация (РУСАДА), само че тя незабавно подава тъжба, поради което още на идващия ден глобата е снета.

Именно поради възобновяване на правата на фигуристката от Международния олимпийски комитет (МОК), Световната антидопингова организация (УАДА) и Международния съюз по кънки (ИСУ) подадоха тъжба, която тричленен панел на КАС в Пекин прегледа през вчерашния ден след 6-часово онлайн-изслушване на засегнатите страни и през днешния ден я отхвърли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР