Руската федерация вече планира да започне преврат в Молдова и

...
Руската федерация вече планира да започне преврат в Молдова и
Коментари Харесай

Зеленски предупреди в Мюнхен: Русия планира преврат и нашествие в Молдова

Руската федерация към този момент възнамерява да стартира прелом в Молдова и да нахлуе на нейна територия. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеопослание пред Мюнхенската конференция по сигурността на 17 февруари, оповестява РБК-Украйна.

Той напомни, че Украйна е съумяла да устои против Русия при започване на пълномащабна инвазия. Държавният глава обаче означи, че не всички страни са способни на това. Зеленски прикани останалите страни за обща увереност.

" Докато ние преговаряме по какъв начин да подсилим защитата си с съвременни танкове, Кремъл мисли по какъв начин да удуши Молдова. Когато ние убеждаваме, че Украйна има потребност от авиация, Русия към този момент е убедила иранския режим. И резултатът от това не са единствено ирански дронове в нашето небе, само че и това, което Кремъл заплати за това “, съобщи Зеленски.

Припомняме, че на 16 февруари фрагменти от ракета още веднъж бяха открити в Молдова покрай границата с Украйна. Този път те бяха открити след масирана нощна съветска въздушна офанзива против цели в Украйна.

Беше маркирано, че това е четвъртият път, в който остатъци от ракети от бомбардировките на Украйна падат в Молдова.

Освен това президентът на Молдова Мая Санду неотдавна номинира Дорин Речан за поста министър-председател, откакто Наталия Гаврилица разгласи оставката си.

По-късно в Молдова беше утвърдено ново държавно управление, управлявано от премиера Дорин Речан. За назначението на кабинета гласоподаваха 62-ма депутати от ръководещата партия " Действие и взаимност ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР