„Руската федерация продължава да блокира нашите части в района на

...
„Руската федерация продължава да блокира нашите части в района на
Коментари Харесай

МО на Украйна: Русия се опитва да щурмува „Азовстал“ и нанася удари от самолети

„ Руската федерация продължава да блокира нашите елементи в региона на цех „ Азовстал “. Имаше опити за осъществяване на щурмови дейности. Периодично не престават артилерийски, ракетни и бомбени удари от авиацията. " Това заяви по време на брифинг представителят на Министерството на защитата на Украйна Александър Мотузяник.

Според него Русия се пробва да извърши филтрационни ограничения в града. „ Има опити, има обстоятелства за извеждане на популацията на територията на Руската федерация – и то принудително, без тяхното единодушие. И това, другари, в 21 век. Това са закононарушенията, които Руската федерация прави от през днешния ден “, заяви Мотузяник.

В същото време източници на „ Украинска истина “ осведомиха, че окупаторите щурмуват цех „ Азовстал “ към този момент втори ден. Нападението е почнало на 3 май, след частичната евакуация на цивилни от централата. Отбелязва се, че през днешния ден руснаците са нахлули в завода, който преди този момент е бил бомбардиран и обстрелван. Според източниците се водят тежки боеве при „ Азовстал “ и няма връзка с украинските бойци.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР