Руската федерация понесе едно от най-сериозните си материални поражения от

...
Руската федерация понесе едно от най-сериозните си материални поражения от
Коментари Харесай

Най-тежката материална загуба за Русия - ракетният крайцер "Москва" е в пламъци

Руската федерация понесе едно от най-сериозните си материални провали от началото на нахлуването си в Украйна, съобщи Франс прес.

Става дума за ракетния крайцер " Москва " - флагмана на съветския Черноморски флот, който бе съществено развален. Москва твърди, че на борда на кораба са се възпламенили муниции, а Киев - че украинските сили са го поразили с ракети.
В миг, в който съветската войска открива надзор върху стратегическото пристанище Мариупол, на Азовско море, и се пробва да разшири офанзивата си в Южна и Източна Украйна, ракетният крайцер " Москва " бе " съществено развален ", заяви съветското министерство на защитата, представено от осведомителните организации РИА Новости и ТАСС.
" Поради зародил пожар на борда на кораба експлодираха муниции ", целият екипаж е евакуиран, съобщи съветското министерство. Започнало е следствие за аргументите за пожара.

Украинските управляващи обявиха, че " Москва " е бил изумен от техни ракети. " Ракети " Нептун ", които пазят Черно море, нанесоха съществени вреди на този съветски транспортен съд ", съобщи украинският губернатор на Одеска област Максим Марченко.

Говорителят на военната администрация на Одеса Сергий Брачук съобщи в Телеграм: " Според данните, с които разполагаме, (украински) ракети са нанесли " съществени вреди " на крайцер а " Москва ".

Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, сподели в YouTube, че флагманът на съветския Черноморски флот е претърпял " изненада ".

Експлоатацията на крайцер а " Москва " стартира още през 1983 година Той участваше в съветската намеса в Сирия от 2015 година

В първите дни на съветската инвазия в Украйна корабът взе участие в нахлуване против Змийския остров, по време на което бяха пленени 19 украински моряци.  Случаят се прочу и с нецензурна имитация на украинците, отправена по радио връзка към екипажа на флагмана.

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР