Руската федерация набира неквалифицирани лекари от африкански страни поради липса

...
Руската федерация набира неквалифицирани лекари от африкански страни поради липса
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия набира лекари от Африка

Руската федерация набира неквалифицирани лекари от африкански страни заради липса на личен личен състав поради войната в Украйна и мобилизацията. Това се споделя в отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа Х.

Руската здравна система продължава да деградира, твърди английското разузнаване. Припомня се, че на 3 април ръководителят на Държавната дума на Руската федерация разгласи недостиг от 30 000 лекари, като в регионалните единици дефицитът на квалифицирани здравни лица доближава до 50%. Това са повече от 26 5000 души към ноември 2023 година, написа " Фокус ".

Според английското разузнаване актуалният дефицит на медицински служащи се изяснява с обстоятелството, че част от тях работят в частния бранш, а други са напуснали територията на Руската федерация. След мобилизацията през септември 2022 година лекарите бяха непосредствено предизвестени да не напущат страната. Въпреки това до 2% от съветските лекари и медицински служащи са напуснали рамките на страната, с цел да избегнат наборната работа.

Към януари 2024 година броят на лекарите е намалял със 7500 за предходните 15 месеца, заради дългото работно време и ниските заплати.

По данни на Центъра за разбор на европейската политика, с цел да реши този проблем, Руската федерация набира чиновници от африкански страни с лимитирано удостоверение на съответната подготовка. " Основните запаси и финансови отговорности за поддръжка на съветската война в Украйна оказват отрицателно въздействие върху редица цивилни браншове, обслужващи популацията. Броят на медицинските служащи в Руската федерация ще продължи да понижава през 2024 година. Привличането на медицински личен състав извън с лимитирани инспекции на предишното основава капацитет за утежняване на клиничната процедура “, се споделя в отчета на Министерството на защитата на Обединеното кралство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР