Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е осуетила

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е осуетила
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е осуетила подкрепен от Украйна заговор за убийството на Константин Малофеев

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е осуетила подсилен от Украйна скрит план за атентат против изтъкнат олигарх националист, оповестил се в поддръжка на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Руското вътрешно разузнаване се е намесило, с цел да осуети заговора, който съгласно нея предвиждал под колата на Константин Малофеев да бъде закрепена отдалечено ръководена самоделна бомба.

Руският ефирен канал " Звезда " показа предоставено от ФСС видеозапис, на който мъж се доближава към паркиран автомобил и бързо слага нещо изпод. На различен запис се вижда по какъв начин робот изважда предмет отдолу под колата. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на тези фрагменти.

В свое изказване ФСС упрекна украинските служби за сигурност, че са виновни за опита за ликвидиране, който съгласно нея е бил проведен от основания в Украйна съветски крайнодесен деятел Денис Капустин. Срещу Капустин са били повдигнати обвинявания в свързани с тероризъм закононарушения и противозаконен трафик на експлозиви.

Капустин, който е прочут и под името Денис Никитин, е някогашен войник по смесени бойни изкуства. Той препрати питане на Ройтерс за коментар към своите началници от Руския доброволчески корпус – групата, която пое отговорността за нахлуването предходната седмица на диверсанти от Украйна в съветската Брянска област - акция, в която взе присъединяване и Никитин.

Неговият пълководец към този момент не е коментирал обвиняванията. До момента няма коментар и от страна на Украйна.

Константин Малофеев е покровител на съветския президент Владимир Путин и има закостенял ефирен канал, проповядващ националистически възгледи и подкрепящ войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Малофеев написа в " Телеграм ", че е добре и никой не е потърпевш при опита за нападение, който по думите му няма да го накара да промени своята " патриотическа позиция ". " Не тая персонална ненавист даже против тези хора, които желаят да ме убият. Но, както са споделили мнозина от нашите светци, човек би трябвало да прости на персоналните си врагове и да смаже враговете на татковината. Така че ще се борим против вас, до момента в който победим. И нищо няма да ни спре ", сподели съветският олигарх.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че мълчанието на западните страни по отношение на опита за нападение против Малофеев би означавало, че те поддържат сходни закононарушения, съобщи ТАСС.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР