Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила подготовката на

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила подготовката на
Коментари Харесай

Руската ФСС неутрализира беларусин, готвил терористичен акт по указание на украинските спецслужби

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е предотвратила подготовката на терористичен акт в административна постройка в Карелия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Беларуски жител, който е подготвял терористичен акт по напътствие на украинските специфични служби, е обезвреден при опит за задържането му, съгласно известие на центъра за връзки с обществеността на Федералната работа.

" ФСС на територията на Република Карелия предотврати подготовката на терористичен акт, плануван от специфичните служби на Украйна с присъединяване на вербуван жител на Република Беларус, роден през 1974 година, който е бил член на неразрешеното в Беларус националистическо формирование " Полк " Кастус Калиновски " и е бил в листата на оповестените за междудържавно търсене ", заяви центърът.

" Действайки по инструкциите на своите ръководители ", той е взел оръжия и самоделно взривно устройство " от авансово квалифициран за него тайник, за да взриви една от административните здания на град Олонец ".

При задържането си причинителят е влезнал в престрелка със чиновниците на специфичните служби и бил обезвреден, прибавя ФСС.

ФСС оповестява, че взривното устройство е било с пластичен експлозив, създаден във Англия и е имало детонатор, създаден в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като цитира известие на съветската организация РИА.

Според съветски медии беларуският жител е Николай Алексеев, 49-годишен деятел, взел участие в митинги на беларуската съпротива през 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР