Руската Федерална служба за сигурност (ФСС)е докладвала на президентаВладимир Путин,че

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС)е докладвала на президентаВладимир Путин,че
Коментари Харесай

Има заподозрени и задържани за терористичната атака в Москва

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна офанзива в покрайнините на Москва са били арестувани 11 души , в това число четирима директно забъркани в нея, заяви организация " Интерфакс ", като се базира на информация от Кремъл, съобщи Ройтерс. Загиналите надвишават 90 души, написа Дарикнюз.бг.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастницидопълнил Кремъл. Междувременно в канал в " Телеграм " следствието в Русия популяризира публично видео.


" От мястото на престъплението са конфискувани материални доказателства, в това число оръжие и муниции, назначени са и са осъществени всички нужни експертизи, в това число генетична, балистична и дактилоскопична. Записите от камерите за видеонаблюдение се изземат и изследват ", пишат от там.

Самоличността на четирима от шестимата вероятни терористи е разпозната, счита се, че са жители на Таджикистан:

Шохинджонн Сафолзода на 21 година, Рустам Назаров на 29 година, Ривожидин Исмонов на 51 година и Махмадрасул Насридинов на 37 години.

Хинщайн сподели още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на обвинените се преобърнала. " Един терорист беше арестуван на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването към 03:50 часа беше открит и арестуван вторият обвинен. Издирването на останалите продължава. В интервенцията вземат участие всички правоприлагащи органи ", добави той.

При огледа на автомобила са били открити револвер " Макаров ", пълнител за автомат " Калашников " и паспорти на таджикски жители, показва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан заяви, че управляващите на страната са в контакт с съветските си сътрудници по отношение на хипотетичното присъединяване на жители на републиката в терористичния акт в " Крокус сити хол " край Москва.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР