Руската Федерална служба за охрана съобщи за задържането на двама

...
Руската Федерална служба за охрана съобщи за задържането на двама
Коментари Харесай

Росгвардия съобщи, че е задържала служители на АЕЦ Запорожие

Руската Федерална работа за защита заяви за задържането на двама чиновници на Запорожската атомна електроцентрала, които, както се твърди, са предали на украинските въоръжени сили информация за това къде на територията на централата се намират съоръжение и личен състав.

Малко по-късно съветските управляващи оповестяват и за задържането на " извършител на разрешителния режим ", който в изказването назовават " съизвършител на украинските въоръжени сили, който е предавал координати на придвижването на колони с съветска техника ".

Все още не е изцяло ясно дали той е един от двамата арестувани от първия отчет, или това е третото задържане, осъществено в сряда.

Според изказване на съветската организация дейностите на арестуваните са представлявали опасност за сигурността на Запорожката атомна електроцентрала .
 Украински инженер разказа обстановката в Запорожката АЕЦ
Украински инженер разказа обстановката в Запорожката АЕЦ

Централата е обстрелвана още веднъж

От Росгвардия напомнят, че общо 26 " извършители на разрешителния режим " са били арестувани на място от 4 март, когато АЕЦ-а мина под контрола на съветските военни.

" В момента, с помощта на координираното съдействие сред персоналния състав на Росгвардия и Въоръжените сили на Русия, личният състав на Запорожката АЕЦ продължава да работи както нормално, да поддържа оборудванията на централата и да следи радиационната конюнктура ", обявиха от министерството.

Припомняме, че в границите на няколко дни се чака най-сетне на дойде, ръководена персонално от ръководителя й  Рафаел Гроси, след месеци на неизясненост кой тъкмо управлява работата на централата. В последния един месец напрежението внезапно се увеличи, като двете страни, Украйна и Русия, взаимно се упрекват в обстрел и застрашаване на сигурността на нуклеарния обект. 
 Европейски Съюз и 42 страни приканват Русия да се изтегли от Запорожката АЕЦ
Европейски Съюз и 42 страни приканват Русия да се изтегли от Запорожката АЕЦ

Международната общественост ще държи Русия виновна за нейната експанзия и Русия би трябвало да носи цялостна отговорност за своите противозаконни дейности в Украйна ", се споделя в документа

Според Киев съветската войска Запорожката АЕЦ , с цел да упрекна Украйна за това и да предизвика. Русия твърди, че Запорожката атомна електроцентрала е атакувана от въоръжените сили на Украйна.

Украйна не един път предизвести, че чака провокации под непознат байрак от страна на Русия и упрекна Владимир Путин в. Само преди няколко дни бе доказано, че в .

Миналата седмица Владимир Путин, като това беше първият диалог на съветски президент с европейски водач от месеци.

По-рано през август генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и " отбягване на всяко друго разполагане на военни сили или военно съоръжение на тази територия ".
 Русия отхвърли предлагането на Организация на обединените нации за демилитаризиране на Запорожката АЕЦ
Русия отхвърли предлагането на Организация на обединените нации за демилитаризиране на Запорожката АЕЦ

Това излагало централата на по-голям риск, съгласно Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР