Руската федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и

...
Руската федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и
Коментари Харесай

Москва настоява Google Translate да премахне антируска реч при опция за онлайн превод

Руската федерална работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии, известна още като " Роскомнадзор ", изпрати в понеделник искане до Гугъл с гледище компанията неотложно да отстрани от своите услуги всички " изказвания, съдържащи закани против съветски консуматори ".

По-рано " Роскомнадзор " заяви, че услугата Гугъл Translate е предложила на някои консуматори опцията да промени фразата " скъпи руснаци " (dear Russians) с " мъртви руснаци " (dead Russians), показва Ройтерс. Руският регулатор съобщи, че не се оферират сходни разновидности на фразата при потреблението на други национални езици

Руският регулатор също по този начин " изисква от американската компания да предприеме изчерпателни ограничения за попречване на сходни обстановки, ориентирани против съветски консуматори, както и да осведоми организацията за аргументите за появяването на сходни известия ".

От Гугъл не дадоха отговор на този стадий на настояването за коментар, отправено от Ройтерс. От Ройтерс също по този начин показват, че Гугъл Translate не е предложил подобен вид за подмяна на фразата, когато от новинарската организация са тествали онлайн преводача.

По-рано " Роскомнадзор " също по този начин вкара забрани за Гугъл, обвинявайки услугите на компанията в " многочислени нарушавания " на съветските разпореждания. Руските управляващи оповестиха на няколко пъти за " русофобия " в западните медии, която непосредствено е ориентирана към съветски фигури и просвета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР