Руската Федерална служба по надзор в сферата на защитата на

...
Руската Федерална служба по надзор в сферата на защитата на
Коментари Харесай

Русия обяви Анталия за опасна за туристите

Руската Федерална работа по контрол в областта на отбраната на правата (Роспотребнадзор) дефинира изискванията в залива Анталия в Турция като рискови за здравето на туристите, оповестява Интерфакс.
Съгласно публикуваната информация решението на органа е в съгласие с Министерството на външните работи на Руската федерация.
Уточнява се, че опасенията на ведомствата са свързани с отчетите за зачестили случаи на ентеровирусни инфекции измежду почиващите в региона.
Освен Анталия по крайбрежията на едноименния залив са ситуирани и други известни измежду туристите курорти като Кемер, Манавгат, Алания, Сиде и Белек, съобщи Фокус.
Според медийни отчети съветските туристи напущат всеобщо региона поради разпространяване на коксаки - ентеровирус, разпространяващ се по вода, въздушно-капков път или посредством пряк контакт, който нормално се демонстрира посредством висока температура, обща интоксикация, диария, обрив по дланите, стъпалата и върху лигавицата в устната празнина. Руските управляващи подчертаха обаче, че не разполагат с постъпила информация за епидемиологична обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР