Руската Федерална пътна агенция ("Росавтодор") планира да започне изпитания на

...
Руската Федерална пътна агенция ("Росавтодор") планира да започне изпитания на
Коментари Харесай

Русия пуска автономни коли по пътищата

Руската Федерална пътна организация ( "Росавтодор ") възнамерява да стартира тествания на безпилотни коли по пътищата на страната напролет и лятото на тази година, оповестява генералният шеф Роман Старовойт, представен от "ДорИнфо ".

"Росавтодор " създава стратегия за самостоятелен превоз с името "Караван " от началото на 2016 година В основата на плана заляга опитът на финландски експерти, насъбран на особено тестово трасе в Лапландия. По предварителна информация тестванията ще стартират през май.

Според Старовойт Федерална пътна организация има подготвеност да построи нужната инфраструктура и през 2019-2021 година по някои съветски пътища към този момент ще има непрекъснат трафик от безпилотни коли. За най-подходящи се считат пътят сред Казан и Набережние Челни и сред Санкт Петербург и финландската граница.

Програма за безпилотни развива КамАЗ. Руският производител на камиони си сътрудничи с московската компания Cognitive Technologies за основаването на изкуствен интелект, който ще има "собствена система от морални критерии ".

IT-гигантът Яндекс също създава програмен продукт за самостоятелни коли. Тестови коли на компанията, издигнати въз основата на Toyota Prius, към този момент са минали зимни тествания по московските улици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР