Руската федерална агенция по туризма Ростуризъм препоръчва на туристическите агенции

...
Руската федерална агенция по туризма Ростуризъм препоръчва на туристическите агенции
Коментари Харесай

Ни ски, ни море – забраниха България на руснаците. Масово канселират почивки у нас

Руската федерална организация по туризма " Ростуризъм " предлага на туристическите организации да заменят България с други посоки, се споделя в изказване на ведомството, представено от ТАСС.

Препоръката за подмяна на България с различни посоки или смяна на графика за пътуването е обвързвана със затварянето на българското въздушно пространство за съветски авиопревозвачи.

Руската федерация отговори със затваряне на съветското въздушно пространство за български авиопревозвачи.

При сегашната обстановка съветските туристи мъчно могат да посещават България с директни полети, отбелязва " Ростуризъм ".

Затова и доста руснаци всеобщо отхвърлят резервациите си за Банско. Хотелиери предвиждат пред БНР, че поради войната сред Русия и Украйна обстановката ще се утежнява.

До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита най-вече на българските туристи, разяснява Малин Бистрин, съгласно който резервациите от Русия и Украйна ще бъдат анулирани на 100%.

" Имаме към този момент действителни канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които водят война, само че в случай, че полетите са спрени, считам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И освен зимните ни курорти, ами и с диалози с сътрудници, които пък чакат за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани към този момент над 4 хиляди брой нощувки ", пресмята той.

Има действителен риск от загубата на множеството непознати туристи тази година, предвижда още зам.-председателят на БХРА като съществена причина е близостта на България до военните дейности.

" Войната не е добра за никого. България е доста близко, тъй че извънредно сме обезпокоени. И за летния туризъм най-много, тъй като където е близо война, нито един екскурзиант външен няма да пристигна, да си разреши да пристигна да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия ", заключава Малин Бистрин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР