Руската делегация ще участва в срещата на външните министри на

...
Руската делегация ще участва в срещата на външните министри на
Коментари Харесай

Лавров: Ще летя до Скопие за срещата на ОССЕ, ако България позволи

Руската делегация ще взе участие в срещата на външните министри на ОССЕ в Скопие, тъй като България е дала обещание на Северна Македония да отвори въздушното пространство за съветски самолети, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.


„ Македония ни предложения да присъстваме на срещата на министрите на външните работи на ОССЕ. Твърди се, че България е дала обещание на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако това стане, ние ще бъдем там “, сподели Лавров на конгрес, съобщи ТАСС.

Правителството а РСМ реши да анулира възбраната за кацане на съветски държавни самолети в страната, като даде пълномощията за позволение на Министерството на външните работи и Министерството на защитата.

Неотдавна министърът на външните работи на Северна Македония и ръководител на ОССЕ Буяр Османи акцентира, че решението на Европейски Съюз по отношение на глобите за прехвръкване на съветски самолети не се отнася за събития от многостранен темперамент, каквото е ОССЕ. Външният министър не скри, че Москва е предложила Лавров персонално да оглави съветската делегация в Съвета на министрите и че процедурата за неговото идване е почнала, макар че Русия е подложена на наказания от Европейски Съюз, които се поддържат и от Северна Македония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР