Руската държавна телевизия твърди, че Северна Корея е готова да

...
Руската държавна телевизия твърди, че Северна Корея е готова да
Коментари Харесай

Москва поискала от Северна Корея 100 000 „доброволци” срещу Украйна

Руската държавна телевизия твърди, че Северна Корея е подготвена да даде на Русия 100 000 „ доброволци “ за войната против Украйна, откакто Москва е отправила такова искане. „ Има известия, че 100 000 севернокорейски доброволци са подготвени да дойдат и да вземат участие в спора “, съобщи водещият на токшоу Игор Коротченко по съветския Канал 1, представен от New York Post.

Липсва обаче публична информация по тематиката.

Съобщението идва в миг, когато военната мощ на Русия е изчерпана след несполучливия й опит да превземе основни елементи от Украйна, в това число столицата Киев. Според рязлични източници убитите съветски бойци са сред 15 000 и 41 000 души.

Коротченко се базира на известия, че Русия е поканила севернокорейски строители " да възстановят " окупирания от Русия Донбас.

Александър Мацегора, съветският дипломат в Северна Корея, сподели в изявление през юли, че „ корейските строители, които са високо квалифицирани, работливи и подготвени да работят в най-трудните условия, ще вземат участие доста съществено “ в построяването на разрушената инфраструктура в Донбас. Коротченко назова севернокорейските строители „ сигурни и невзискателни “ и сподели, че най-важното е, че те са „ стимулирани “.

Северна Корея беше една от дребното страни в света, които признаха за самостоятелни Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР). Мацегора твърди в изявлението, че Северна Корея не получава нищо за съдействие с Русия и просто работи съгласно „ съвестта си “. „ Северна Корея е една от дребното страни, които могат да си разрешат да следват изцяло самостоятелна външна политика. Никой – нито Русия с Китай, да не приказваме за Съединени американски щати – не може да принуди севернокорейците да създадат нещо или да не създадат нещо “, добави посланикът, обещавайки да помогне на Северна Корея да се бори Срещу наложените й наказания. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР