Руската държавна корпорация за космически дейности Роскосмос ще се оттегли

...
Руската държавна корпорация за космически дейности Роскосмос ще се оттегли
Коментари Харесай

Роскосмос напуска проекта МКС след 2024 г., строи собствена орбитална станция

Руската държавна корпорация за галактически действия " Роскосмос " ще се отдръпна от плана за Международна галактическа станция (МКС) след 2024 година Това беше оповестено след среща във вторник сред генералния шеф на " Роскосмос Юрий Борисов и съветския президент Владимир Путин, заяви съветската организация " Интерфакс ", представена от БНР.

По думите на Борисов, по това време Русия към този момент ще е почнала да строи личната си орбитална станция (РОСС).

" Разбира се, че ще осъществим всичките си отговорности към нашите сътрудници, само че решението и излизането от тази станция след 2024 година е взето ", сподели Борисов.

Освен това новият началник на галактическата организация съобщи, че главната цел на " Роскосмос " ще бъде да даде на съветската стопанска система нужните галактически услуги, като навигация, връзки, предаване на данни, метеорологична и геодезическа информация.

" Изграждането на лична съветска галактическа станция ще бъде основен приоритет в напъните на " Роскосмос " за пилотно проучване на космоса ", сподели изпълнителният шеф на " Роскосмос “ Юрий Борисов.

" Ще продължим пилотната стратегия в сходство с утвърдените проекти. Нашите съществени цели ще бъдат ориентирани към построяването на съветска галактическа станция “, сподели той по време на срещата си Путин.

Бъдещето на съветската пилотирана космонавтика преди всичко би трябвало да се базира на уравновесена и систематична научна стратегия. " За да може всеки полет да ни обогатява със познания в региона на космоса ", добяви Борисов.

Проектът за Руската орбитална галактическа станция

През април 2021 г Юрий Борисов, който към този миг бе вицепремиер, съобщи, че положението на МКС не е изключително положително, заради което Русия може да се концентрира върху построяването на лична орбитална станция.

На Ракетно-космическата корпорация " Енергия " бе сложена задача да обезпечи готовността на първия модул на съветската орбитална станция към 2025 година Става въпрос за научно-енергийния модул, който по-рано бе очакван за МКС.

В края на февруари Дмитрий Рогозин, който в този миг оглавяваше Роскосмос, съобщи, че заради финансовите ограничавания е комплицирано по едно и също време да се развиват плановете МКС и строителството на новата станция.

Към момента споразуменията плануват употреба на МКС до 2024 година През пролетта държавната корпорация и РКК " Енергия " подписаха държавен контракт за създаването на ескизен план за съветската орбитална станция (РОСС).

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР