Руската частна военна компания Вагнер се опитва да набира пилоти

...
Руската частна военна компания Вагнер се опитва да набира пилоти
Коментари Харесай

ISW: Армията Вагнер набира пилоти за авиационни отряди

Руската частна военна компания " Вагнер " се пробва да набира водачи за авиационни отряди, с цел да разшири опциите си във въздуха, съобщи Униан.  Наемниците са почнали да разполагат по-сложна техника наедно с съветската войска, се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW.

Отбелязва се, че шефът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин набира и бойци за екипажи на зенитно-ракетни комплекси " Панцирь-С1 " и С-300, също на хеликоптери, щурмови самолети, както и експерти по радиоелектронна битка.

Засега не е известно " Вагнер " да разполага със независими бойни самолети, само че може да предприеме дейности в тази посока, защото руснаците от ден на ден разчитат на частната военна компания, показват специалистите.

Съобщава се, че е образуван един авиационен отряд на " Вагнер ", ръководещ самолети Су-25. Те са били видяни в източната част на Украйна през май 2022 година

" Придобиването на бойни самолети от " Вагнер " демонстрира, че частната военна компания е образец за професионална войска, към което съветското Министерство на защитата се стреми през всички тези годни. " – се споделя още в документа.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР