Руската автоматична станция Луна-25 навлезе в орбитата на естествения спътник

...
Руската автоматична станция Луна-25 навлезе в орбитата на естествения спътник
Коментари Харесай

Руската станция „Луна-25“ влезе в лунна орбита

Руската автоматизирана станция " Луна-25 " навлезе в орбитата на естествения сателит на Земята, съобщи " Ройтерс ".

Това е значима стъпка към реализирането на лунната задача на Русия - първата, която е планувано да реализира " меко кацане " на Южния полюс на Луната.

Апаратът навлезе в орбитата на естествения сателит на Земята в 11:57 ч. московско време, заяви съветската галактическа корпорация " Роскосмос ".



Освен че " Луна-25 " ще отработи технология за " меко кацане ", станцията също ще изследва вътрешната конструкция и изследва естествените запаси, в това число водата, както и въздействието върху повърхността на Луната на галактическите лъчи и електромагнитната радиация.

На 11 август от космодрума " Восточний " в Далечния изток с ракетата притежател " Союз-2.1б " беше изстреляна автоматизираната станция " Луна-25 " - първата задача до естествения сателит на Земята в историята на модерна Русия. Очаква се апаратът да кацне на 21 август, в региона на кратера Богуславски.

Последната лунна задача на Съюз на съветските социалистически републики беше изпращането на галактическата сонда " Луна-24 " през 1976 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР