Руската авиация унищожила общо три примитивни завода за направа на

...
Руската авиация унищожила общо три примитивни завода за направа на
Коментари Харесай

Руски генерал обяснява как терористите в Сирия правят шахид-танкове и какво представляват те

Руската авиация унищожила общо три примитивни завода за изработка на шахид-танкове, които използват терористите в Сирия. Това оповестява пред публицисти началник-щабът на съветската формация в Сирия Александър Лапин. Според генерала, шахид-танкът по предписание е Т-55 или Т-62, по време на боевете неговото поделение на оръдейния купол се натъпква с мини, тротил, амониева селитра. „ Това първи го използваха от ИД” – обяснил Лапин.

„ На територията на Акербатския регион това беше единственият цех за изработка на шахид-танкове и БМП. Той работеше от 2015 година и беше погубен в този момент на 29 август. Също бяха разкрити такива фабрики в Дейр ез-Зор и в Ес-Сухне” – прецизирал военачалник Лапин. Той добавил, че в Акербат заводът работел в някогашни селскостопански цехове.

В тези цехове терористите правили „ модернизация” на елементарните танкове: усилвали защитните благоприятни условия на бронетехниката посредством заваряване на самоделни кумулативни решетки на танковете Т-55 и Т-62, укрепвали купола с стоманени решетки, зад които слагали чували с пясък за спомагателна отбрана на екипажа.

Всички фабрики били открити от съветските Върховен касационен съд благодарение на безпилотни летателни апарати. Чрез техните „ очи” съветските военни следят по какъв начин шахид-танковете се взривяват при доближаване на позициите на сирийските държавни войски. Тогава в огненото кълбо мигновено настъпвала цялостна дефрагментация на машината, оставала единствено оръдейната цев. Поразяващият резултат на танка унищожавал всички живо в радиус 300 м, а при потребление на БМП-1 - до 200 м.

„ Ако приказваме искрено, загубите от взривяването на шахид-танковете и на шахид-БМП са обилни. Ние обаче се научихме да се борим с тях. На наличните за танкове посоки наложително използваме противотанкови управляеми комплекси, приготвяме специфични огневи средства с далечно деяние както и специфични минновзривни заграждения” – споделил генералът.

„ Ние не един път сме следили, по какъв начин при потребление на ПТУР и попадайки в такава не сме могли с едно попадение да поразим екипажа на танка. Тази структура на танка разрешава водене на дейни настъпателни и отбранителни дейности. И единствено съветските Върховен касационен съд са способни да поразят от горната страна този танк със своите авиационни бомби ОФАБ-500” – обобщил генералът.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР