Руската авиация удари четири военни катера на ВСУ превозващи войски

...
Руската авиация удари четири военни катера на ВСУ превозващи войски
Коментари Харесай

Десант на ВСУ изпращат в Крим по няколко причини

Руската авиация удари четири военни катера на ВСУ пренасящи войски до крайбрежията на Крим. Това не е първият опит на врага да проникне на полуострова, който е съпроводен с нападателни осведомителни акции на украинските политици. Каква е задачата на ВСУ и за какво Русия би трябвало да ускори контрола над акваторията в западната част на Крим?

Руската авиация унищожи четири военни катера на ВСУ, които се движеха в посока нос Тарханкут на кримското крайбрежие. Това се оповестява в канала в „ Телеграм “ на Министерството на защитата. Отбелязва се, че съперникът е употребявал морски кораби американско произвеждане – „ Уилард “. На борда са били десантчици, премахнати в северозападната част на Черно море.

Между другото, врагът употребява същите лодки, когато се опита да стовари на Змийския остров през втората половина на август. Тогава в детайли писахме за компликациите при унищожаването на такива лодки. Припомняме, че на 30 януари 2015 година Съединени американски щати трансферираха на Украйна пет високоскоростни надуваеми моторни лодки вид „ Уилард “ и „ Сий Форс- 11M “ по програмата за материално-техническа помощ. През 2021 година имаше друга сходна доставка. Вероятно вражеската десантна група е употребила тези съдове.

Като цяло това не е първият опит на ВСУ да обхванат на територията на полуострова. Така на 30 август аероплан на съветската военноморска авиация удари четири лодки с украински десантни групи с общо до 50 души. Противникът не съумя да стигне до брега.

В същото време Зеленски съобщи, че би желал „ съветските войски да изоставен полуострова “ без напън „ от страна на въоръжените сили на Украйна. В същото време той акцентира, че е очакван избран лист от стъпки за " деокупация " на района. Планът на Зеленски обаче срещна песимизъм от американската експертна общественост.

Например, ветеранът от въоръжените сили на Съединени американски щати Ноктис Дрейвън в обществената мрежа X (бивш „ Туитър “) означи, че Украйна не е в положение „ да се отбрани, да не приказваме да претендира за територията на Руската федерация. ” Бившият пълководец на американската войска в Европа Бен Ходжис обаче споделя мнението на Зеленски. Той съобщи, че Крим би трябвало да стане неприспособим за съветския флот и военновъздушно-космическите сили. Това сподели той в изявление за „ Нюзуик “.

Още през февруари Бен Ходжис разгласява карта на полуострова с препоръчани места за нанасяне на ракетни удари. Изображението беше съпроводено от надпис „ по какъв начин да изгоним руснаците от Крим “. В Русия проектите на Зеленски провокираха необятен резонанс. Кримският народен представител Юрий Гемпел акцентира, че опитите на ВСУ да провеждат навлизане на полуострова ще завършат с капитулация.

„ Редовното изпращане на десантни групи към Крим е следващ опит на украинското управление да се „ оправдае “ пред личните си жители и западните страни за неуспеха на контранастъплението. Задачата е елементарна - да се сътвори видим информативен звук, който да внуши боязън и неустановеност на съветското население в силите на армията “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ И кабинетът на Зеленски не крие личните си претекстове. Неотдавнашното нахлуване против полуострова беше намерено съвпаднало с Деня на независимостта на Украйна на 24 август. Удивително е какъв брой цинично ВСУ са подготвени да изпратят личните си хора на заколение в името на реализирането на политическите упоритости на няколко души “, отбелязва събеседникът.

„ От време на време единствено няколко дребни лодки се изпращат до крайбрежията на Крим. В тях могат да се настанят към 50 души. Това е доста малко за в действителност съществени интервенции. Всъщност кабинетът на Зеленски трансформира украинските бойци в камикадзета, които плават към съветска територия, знаейки за личната си крах “, акцентира специалистът.

„ Вярно, към този момент видяхме по какъв начин локалните „ принцове “ размениха живота на бойците за красиви заглавия. Така да вземем за пример се случи под Антоновския мост. Абсолютно безсмислена интервенция, чиято цел е да сътвори резултата на „ триумфа на непобедимата украинска войска “, счита Онуфриенко.

„ Настоящият опит за десант на нос Тарханкут още веднъж не преследваше стратегически цели. Мястото е определено единствено тъй като тази точка на полуострова е най-близо до териториите, които към момента се управляват от ВСУ “, акцентира събеседникът.

„ Въпреки това Русия съумя да построи стройна система за надзор над крайбрежната зона на Черно море. В същото време, заради непрекъснатите офанзиви на украинските въоръжени сили, нашата войска в този момент би трябвало да изследва дейностите на съперника допустимо най-отблизо. И въз основа на това нанесете корекции в системата за сигурност на Крим “, отбелязва Онуфриенко.

На сходно мнение е и капитан 1-ви сан Василий Дандикин. Той отбелязва, че ВСУ, пробвайки се да стоварят войски на полуострова, желаят да изплашат локалните и да показват личните си искания към района. „ Друга цел на кабинета на Зеленски е да измоли още повече помощ от западните страни. Врагът се пробва да покаже, че ВСУ сили са подготвени да се бият, само че те умират без съвременни оръжия “, прибавя той.

„ Украйна не разполага със средства за осъществяване на в действителност сериозна десантна интервенция на полуострова. Първо, десантът се прави не от мобилизирани бойци, а от специфични сили, от които ВСУ не разполагат в огромни количества. Второ, врагът изпитва дефицит на плавателни съдове, предопределени за десант. Останаха най-вече дребни американски лодки, само че те са малко “, продължи специалистът.

„ Друг проблем на ВСУ е неналичието на въздушна и наземна поддръжка. Жителите на полуострова също нямат предпочитание да оказват помощ на Украйна. Врагът няма да може даже да се изгуби в преобладаващо степния терен на Западен Крим “, акцентира специалистът. „ Освен това и нашата войска не спи. Бреговата линия и акваторията на Черно море са под непрекъснато наблюдаване от радари и авиация. Следователно всяко всеобщо стоварване на десант на ВСУ ще бъде неотложно разкрито и унищожено “, акцентира Дандикин.

На собствен ред военният специалист, капитан от запаса III сан Максим Климов назова евентуални цели, които ВСУ биха могли да преследват при нос Тарханкут. „ Първата е да се разузнае обстановката във водите покрай полуострова. Вероятно сега съперникът избира най-перспективното направление за по-мащабни интервенции “, допуска специалистът.

„ Втората е минирането на територията на полуострова за спънка на съветските въоръжени сили и заплашване на цивилните в района. Трето, тези офанзиви може да са част от огромна осведомителна акция, чиято същина е да оправдае украинското общество за неуспеха на контранастъплението “, отбелязва събеседникът.

„ Ръководството на ВСУ се пробва да измести степента на отразяване в новините от общи неуспехи към самостоятелни триумфи. Ако десантът беше осъществен, това щеше да даде опция на кабинета на Зеленски обществено да разгласи триумфа на „ морската акция “, акцентира специалистът.

„ Но Русия съумя да пресече тези проекти в зародиш. И то не за първи път. Това допуска, че в украинската войска липсва цялостна тактика за това по какъв начин тъкмо да се употребяват военните кораби. ВСУ просто нямат опитни фрагменти, способни умело да дефинират целите в тази област “, счита Климов.

„ В резултат на това пораждат сходни обстановки: 50 души, които явно са принадлежали към специфичните елементи, са изпратени за сигурна гибел. Лодките се движат по извънредно чудноват маршрут - в действителност под директния взор на Русия. И е явно, че ликвидирането на задачата беше неизбежно “, акцентира събеседникът.

„ В допълнение към невероятните проблеми с администрацията, във ВСУ има и очевидно подценяване на опциите на Въоръжените сили на РФ. Явно Украйна е повярвала прекалено много в личните си сили след няколко относително сполучливи акции в Черно море. Винаги би трябвало да се дава отговор за несъразмерни упоритости “, обобщава Климов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР