Руската армия успя да постигне повратна точка в най-трудните участъци

...
Руската армия успя да постигне повратна точка в най-трудните участъци
Коментари Харесай

Путин: Руската армия постигна повратна точка в най-трудните участъци на фронта в Украйна

Руската войска съумя да реализира повратна точка в най-трудните сектори на фронта в Украйна, което беше направено, наред с други неща, с помощта на героизма на бойците от Въздушно-космическите сили (ВКС) на Руската федерация. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от организация ТАСС.

„ Благодарение на техните героични дейности и безупречна подготовка стана допустимо постигането на повратна точка в най-трудните сектори на фронта “, сподели президентът на церемонията по връчване на държавни награди на военни елементи от Въздушно-космическите сили. Президентът на Русия връчи държавни награди на военни елементи от съветските Въздушно-космически сили.

Вчера Путин съобщи, че съветските войски ще продължат да навлизат в Украйна, с цел да надградят триумфите си на бойното поле след рухването на Авдеевка, откъдето съгласно него украинските войски са били принудени да бягат в безпорядък Градът, който в миналото е имал население от 32 000 души, беше високомерен от съветските войски в събота, което е най-голямата победа на Путин на бойното поле от завладяването на град Бахмут през май 2023 година

Путин сподели, че украинската заповед за евакуиране от града е била огласена, откакто украинските войски към този момент са почнали да бягат в безпорядък. Той акцентира, че всички пленени украински военнослужещи би трябвало да се употребяват с правата си според интернационалните конвенции за военнопленниците.

Коментар на рухването на Авдеевка имаше и от НАТО. Русия съумя да превземе Авдеевка с помощта на поддръжката на Иран и Северна Корея. Освен това Москва активизира повече сили и усили производството на оръжие, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за „ Радио Свобода “. Според него завладяването на източния украински град няма да повлияе доста на фронта.

 

Източник " Факти "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР