Руската армия се опитва да прекъсне логистичните пътища на въоръжените

...
Руската армия се опитва да прекъсне логистичните пътища на въоръжените
Коментари Харесай

ISW: Руската армия се опитва да прекъсне логистичните пътища на въоръжените сили край Бахмут

Руската войска се пробва да прекъсне логистичните пътища на въоръжените сили край Бахмут. Част от съветските войски настъпи към центъра на Новомихайловка (югозападно от Донецк). Руските войски се пробват да пресечен украинските линии за материално-техническа поддръжка, които минават към Ивановски от север. Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на Института за проучване на войната (ISW).

На 4 март лимитираните позиционни боеве не престават по линията Купянск-Сватово-Кременна, само че няма доказани промени на фронтовата линия в региона.

Украински и съветски източници оповестиха за продължение на военните дейности:

на североизток от Купянск в региона на Синковка; на югоизток от Купянск в региона Табаевка; на запад от Креминная в квартал Терни.

Руските войски неотдавна напреднаха западно от Бахмут на фона на продължаващите позиционни борби в региона на 4 март. Видео с геолокация, оповестено на 3 март, демонстрира, че съветските войски са напреднали до центъра на Иваново (западно от Бахмут).

Руски блогъри настояват, че боевете не престават в западен Ивановск и че съветските войски се пробват да пресечен украинските линии за доставки, които минават в Ивановск от север.

Украински и съветски източници споделиха, че позиционните борби не престават:

северозападно от Бахмут в региона на Богдановка;  на югозапад от Бахмут в региона на Клишчиевка и Андриевка; южно от Бахмут в региона на Новоселивка.

Руските войски настъпиха западно от Авдиевка измежду боевете в региона на 4 март. Видео с геолокация, оповестено на 4 март, демонстрира съветски войски, настъпващи южно от Орливка (западно от Авдиевка) покрай пътя Орливка-Тоненке (западно от Авдеевка).

Позиционните борби продължиха:

на запад от Авдеевка в региона на Бердичев, Орливка и Тоненко; на югозапад от Авдиевка в региона на Первомайски и Невелски.

Руските войски неотдавна напреднаха югозападно от Донецк на фона на продължаващите позиционни боеве западно и югозападно от града на 4 март.

Битките не престават и на запад от Донецк в региона на Красногоровка и Георгиевка; на югозапад от Донецк в регион Победа.

Позиционните боеве продължиха в западната част на Донецка област и покрай границата на Донецка и Запорожка област на 4 март, само че няма доказани промени на фронтовата линия в тези региони.

Боеве се водят на западната част на Донецка област във Водянски регион (североизточно от Угледар); в региона на границата на Донецко-Запорожка област в регион Пречистивка (югоизточно от Велика Новосилка) и Урожани (южно от Велика Новосилка).

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР