Руската армия подготвя морски десант в Мариупол. Информацията е на

...
Руската армия подготвя морски десант в Мариупол. Информацията е на
Коментари Харесай

Русия готви морски десант, за да превземе Мариупол

Руската войска приготвя морски десант в Мариупол. Информацията е на украинския Генерален щаб. В същото време продължава придвижването на подразделения на въоръжените сили на Русия към територията на Украйна от регионите на Курск, Брянск и Воронеж, както и въздушните удари по Мариупол, изброява БНР.
Русия съобщи, че съветските сили са овладели градската част на Мариупол и единствено дребен брой украински бойци са останали в завода "Азовстал " в обсадената южна зона на пристанищния град в миг, когато Москва нанася въздушни удари против столицата Киев и други украински градове.
Руското министерство на защитата сподели, че в случай че украинските сили в Мариупол, сложат оръжие след 6 часа локално време през днешния ден, техният живот ще бъде пощаден.
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в град Мариупол остава извънредно тежка:
"Може да се повлияе на това единствено по два метода - или сътрудниците ще дадат на Украйна цялото належащо тежко въоръжение и самолети, освен това без пресилване - незабавно, с цел да можем да понижим натиска на нашествениците и да разблокираме града, или това ще бъде пътят на договарянията, при който ролята на сътрудниците би трябвало да бъде определяща. Искам да ме схванат вярно - през нито един ден от началото на блокадата на Мариупол не сме преставали да търсим решение, военно или дипломатическо, с цел да спасим хората. Но да намерим такова е мъчно ".
Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен прикани страните от Европейски Съюз бързо да доставят оръжие на Украйна. По думите ѝ на Украйна би трябвало да се даде това, от което тя се нуждае за защитата си.
По-рано английският министър председател Борис Джонсън даде обещание, че Лондон ще продължи да дава средства за отбрана на украинската страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР