Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора

...
Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора
Коментари Харесай

Русия отваря хуманитарни коридори за евакуация от Украйна


Руската войска разгласи, че ще отвори през днешния ден няколко филантропични коридора и ще вкара режим на прекъсване на огъня за изтегляне на цивилни от Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения, съобщи „ Франс прес “.

Министерството на защитата на Русия заяви, че това ще стане в 10 ч. московско (9 ч. киевско) време. Коридорите ще бъдат отворени по персонално гледище на френския президент Еманюел Макрон поради актуалната обстановка в тези градове, написа „ Ройтерс “.

Според картите, оповестени от РИА Новости, коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще имат само кулоар, който води до Русия. Коридорите от Мариупол и Суми ще водят до други украински градове и до Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези, които желаят да изоставен Киев, ще могат да бъдат превозени по въздух до Русия, сподели министерството.

Френският президент Еманюел Макрон отхвърля да е изискал филантропичните коридори да водят към Русия, оповестява френската телевизия BFMTV, представена от Би Би Си.

" Президентът нито е изискал, нито е получил коридори към Русия след диалога си с Владимир Путин ", обявиха от Елисейския замък пред малкия екран.

Две планувани евакуации от Мариупол и прилежащия Волноваха, се провалиха преди два дни, откакто и двете страни се упрекнаха взаимно, че не са спазили режима на прекъсване на огъня.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР