Руската армия обстреля Харков с едрокалибрени оръдия Пион и с

...
Руската армия обстреля Харков с едрокалибрени оръдия Пион и с
Коментари Харесай

Ден 94 на войната в Украйна: Ожесточени боеве край Харков, Лукашенко създава народна милиция

Руската войска обстреля Харков с едрокалибрени оръдия " Пион " и с реактивни системи за залпов огън.

Ръководителят на OVA в Донецк Павло Кириленко оповестява, че по-голямата част от направлението към Лиман и Светлодар не се управляват от украинските военни, защото „ имаше прегрупиране на силите на въоръжените сили на Украйна за заемане на укрепени позиции “. Обстрелите не престават по цялата фронтова линия на Донецка област. Руските военни нанасят ракетни и въздушни удари даже по градове, релативно отдалечени от фронтовата линия - около Бахмут, Покровск и Краматорск.

След офанзивата в Днепропетровска област са убити 10 украински национални гвардейци, други 35 са ранени. Това съобщи ръководителят на териториалната защита на Днепър Генадий Корбан, оповестява " Украинская истина ". Според него изстрелването на три ракети е осъществено от Ростовска област. Една от тях попада в казармата на Националната гвардейска част.

Насилствената русификация заплашва всички окупирани територии на Украйна. Според съветника на кмета на Мариупол окупационните управляващи възнамеряват да вкарат рублата в окупираните територии и да издават съветски паспорти по ускорена скица. Те също желаят да удължат образователната година в Мариупол през цялото лято и да преподават съветски език, литература, съветска история и математика за три месеца.

Окупационните управляващи не престават „ русификацията” на Запорожка и Херсонска области. в Мариупол и Волноваха по улиците се движат „ мобилни осведомителни комплекси “, камиони с великански екрани на борда.

Лукашенко разпореди основаването на национална милиция в Беларус. " Най-важното е, че имаме и хора, и оръжие. за това “, сподели министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин.
През 2020 година числеността на беларуската войска се прави оценка на съвсем 45 000 военнослужещи. Освен това във въоръжените сили на Беларус има специфичен тип войски - териториални. Нейният брой може да бъде 120 хиляди души.

От началото на войната съветските военни са изпратили 58 тона пратки от градове, граничещи с Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР