Руската армия напредва по две направления в Донецка област, твърдят

...
Руската армия напредва по две направления в Донецка област, твърдят
Коментари Харесай

Москва съобщи, че напредва в Донецка област, а Киев - за поражения по военновъздушна база

Руската войска напредва по две посоки в Донецка област, настояват от министерството на защитата в Москва и наместниците й в региона.
Прочетете още
Украинските служби настояват на собствен ред, че са нанесли тежки загуби на руснаците с дронна офанзива по военновъздушна база в Ростовска област, в Южна Русия.

РИА Новости заяви рано сутринта, че руснаците към този момент са в предградията на Часов Яр - градче, ситуирано на основни възвишения сред опустошения Бахмут и Краматорск, административния център на свободната част от Донецка област.

Говорител на украинското източно командване побърза да отхвърли информацията пред организация Ройтерс, само че призна, че обстановката в региона е " напрегната ".

Руското министерство разгласи още един триумф - завладяно е село Водяне, опорен пункт западно от Авдеевка. Близо два месеца откакто превзеха този град, съветските войски са напреднали, съгласно личните им сведения за завзетите обитаеми места, със 7-8 километра.

Украинските военни отдават тези свои неуспехи на засилените въздушни бомбардировки от руснаците и на дефицита на зенитни системи от съдружниците.

Но източници от разузнаването споделиха посредством Ройтерс и Франс прес, че при офанзиви с дронове рано тази заран по военновъздушната база в Морозовск, където са основани съветските фронтови бомбардировачи Су-24, са били унищожени 6 самолета, а други 8 са били тежко развалени.

Местните управляващи не оповестяват нищо такова, а единствено за 8 ранени и леки повреди по електроцентрала.

Според РИА, която не привежда доказателства, украинците са атакували с безпилотни апарати и окупираната Запорожка атомна централа, без да нанесат основни вреди.

Украйна също бе подложена на дронни офанзиви тази нощ. Енергийната инфраструктура в Одеса е понесла нови вреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР