Руската армия използва популярен уебсайт за работа, за да примамва

...
Руската армия използва популярен уебсайт за работа, за да примамва
Коментари Харесай

Руската армия предлага до 10 пъти средната заплата, за да компенсира загубите в Украйна

Руската войска употребява известен уеб страница за работа, с цел да примамва новобранци, като предлага огромни заплати, с цел да укрепи изчерпаните си редици, излиза наяве от отчет на организацията с нестопанска цел Ukrainian Victims of War и Украинския католически университет.

Военните оферират заплати до 700 000 рубли на месец (9 200 долара), повече от 10 пъти междинната съветска месечна заплата от 63 060 рубли (810 долара).

Анализът на данните откри, че 5874 работни места са били оповестени на HeadHunter.ru сред август 2022 година и март 2023 година, написа businessinsider.com.

Сред военните работодатели, търсещи на уеб страницата, са 43-ти съветски гвардейски полк и службата за контрактуван набор на военна работа в Тверска област и Кемеровска и Новгородска области.

„ Те се пробват да употребяват всевъзможни вероятни средства, с цел да вербуват хора и засилват напъните си “, сподели Юрий Мухин, член на борда на неправителствената организация, пред Newsweek.
Той назова отчета моментна фотография на съветските старания да поддържа своите изчерпани сили.

„ След нашето изследване сме уверени, че даже този брой реклами би могъл да обезпечи на съветската войска към 80 000 новобранци “, се споделя в отчета.

Това обаче основава проблеми, защото освен значи, че разноските за личен състав гълтам една трета от бюджета за защита, само че в някои случаи на новоназначените бойци се заплаща повече от офицерите с военен опит, в това число тези, които ги образоват.

Стремежът на Русия да наеме повече бойци идва на фона на възходящи загуби във войната, които демонстрират, че редиците на въоръжените сили може да са съществено изтощени. Повече от 100 000 бойци от силите на Кремъл са били убити или ранени единствено от декември, сподели предходната седмица представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от NBC News.

Миналия месец съветските военни стартираха видео акция, с цел да привлекат повече бойци да се бият в Украйна. Той провокира евентуалните новобранци да бъдат „ същински “ мъже и да загърбят баналния граждански живот с цел да получат популярност на бойното поле на окупирана Украйна.

Той приключва със слогана „ Ти си същински мъж. Бъди подобен “ и предлага контракти за услуги с месечни заплати от 204 000 рубли (2500 долара).

Това нарастване на обявите за работа „ може да значи активиране на мобилизацията в Руската федерация “, която стартира през септември 2022 година

Руската войска поредно загатва за опцията за втора всеобща готовност, като една се чака при започване на годината и друга през април.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР