Руската армия е предприела масирана ракетна атака срещу украински градове

...
Руската армия е предприела масирана ракетна атака срещу украински градове
Коментари Харесай

Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Руската войска е подхванала масирана ракетна офанзива против украински градове в ранните часове на деня.

От територията на Беларус съветските военни са изстреляли 24 ракети по Житомир и предградията му . В резултат на ударите един военнослужещ е погубен, а различен е ранен.

24 ракети пък са изстреляни по Житомирска област със самолети, които са пристигнали от територията на Беларус . Това заяви кметът на Житомир Сергей Сухомлин на страницата си във Фейсбук. Сухомлин не разкрива други детайлности, като се изключи че задачата на руснаците са били военни обекти.

Ръководителят на Житомирската регионална военна асоциация Виталий Бунечко удостоверява за обстрела, както и за умрял един боец и различен ранен.

По Днепропетровска област също има ракетен обстрел. В украинския новинарски уебсайт 24tv, има известия за детонации от град Запорожие в югоизточната част на страната, както и от централния украински град Днепър.

Руските войски са изстреляли и шест ракети по боен обект в региона на Яворов в Лвовска област . Това заяви в Telegram ръководителят на регионалната военна администрация в Лвов Максим Козицки.

Две от шестте ракети, изстреляни от Черно море , са били свалени от силите за противовъздушна защита.

Обстрелът е бил по боен обект на територията на област Яворов.

Козицки оповестява за потърпевши четирима души, към този момент няма информация за убити. В резултат на ракетния удар един е получил междинни пострадвания, а трима - леки.

Ракетни удари е имало към 5 часа сутринта и по населено място Десна, Черниговска област . Нападателите изстрелват общо 20 ракети откъм Беларус. Според оперативното командване ракетите са изстреляни както от самолети, по този начин и от земята. Инфраструктурата на селището е изцяло разрушена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР