Руската антидопингова агенция остава със спрени права, след като продължава

...
Руската антидопингова агенция остава със спрени права, след като продължава
Коментари Харесай

Руската антидопингова агенция остава със спрени права

Руската антидопингова организация остава със спрени права, откакто продължава да не дава отговор на стандартите на Световната антидопингова организация (WADA) след допинг свадите в страната в последните години. След съвещание в Сеул през днешния ден от WADA оповестиха, че след рекомендация на контролната комисия съветската организация продължава да не дава отговор на критериите. Тази вест може да окаже негативен резултат върху очакванията на Русия да избегне възбраната за присъединяване на техните спортисти на Олимпийските игри в Пьончан (Република Корея) през февруари идната година.

Бюджетът на WADA за идната година ще бъде повишен с 2.3 милиона $ и ще доближи до 32 милиона $, беше решено още на съвещанието. В същото време, президентът на МОК Томас Бах съобщи пред " Ню Йорк Таймс ", че присъединяване на Русия на олимпиадата в Пьончан не е обвързвано с възобновяване на правата на съветската антидопингова организация. Бах добави, че не вижда проблем Русия да взе участие на зимните игри.

" Всички биха желали съветската организация да работи на цялостни обороти. За предишното би трябвало да има санкции, само че в този момент става въпрос за бъдещето, а това са две разнообразни неща ", разяснява президентът на МОК. Руската антидопингова организация е със спрени права от 2015 година след разкритията за манипулиране на допинг проби от зимната олимпиада в Сочи през 2014 година. Международният олимпийски комитет ще вземе решение по отношение на присъединяване на Русия на зимната олимпиада на съвещанието си на 5-7 декември. Зимните игри в Пьончан (Република Корея) ще се проведат от 9 до 25 февруари 2018 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР