Руската агенция ТАСС ще е първата в света медия, която

...
Руската агенция ТАСС ще е първата в света медия, която
Коментари Харесай

ТАСС ще има кореспондент в Космоса

Руската организация ТАСС ще е първата в света медия, която ще свое посланичество в Космоса. Меморандум за сходно съдействие подписаха в сряда генералният шеф на ТАСС Сергей Михайлов и шефът на държавната корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, заяви организацията.

Първият сътрудник на ТАСС В орбита ще е космонавтът Александър Мисуркин, които ще предава за организацията вести от живота и работата на Международната галактическа станция, както и фотоси и видеа, които ще бъдат оповестени от организацията на уеб страницата ѝ и в формалните ѝ страници в обществените мрежи.

По думите на Михайлов, ТАСС постоянно се стреми да е на мястото на новините. " Досега се ограничавахме на нашата планета – представителства на организацията има във всички райони на Русия и в над 60 страни и техният брой ще нараства. Замислихме се, че в този момент предмет на нашата агресия може да е Космосът и доста се веселя, че нашето съдействие с " Роскосмос " се случи толкоз бързо и елементарно ", сподели шефът на ТАСС. " За нас е невероятна чест са приемем съветските космонавни за наши сътрудници, с неспокойствие чакаве вести и удивителни фрагменти от орбита ", уточни той.

Рогозин на собствен ред счита, че отриването на кореспондентски пункт на Международната галактическа станция ще разреши на повече хора да се срещнат с работата на космонавтите, за провежданите в орбита научни опити, спецификата на галактическия полет. Според него съвместяването на космонавтската и кореспондентската работа няма да докара до спор на ползи, макар достъпа до служебна информация. " Космонавтите са дълбоки експерти и схващат къде е краят. Не мисля, че ще има спор на ползи ", уточни Рогозин и изрази страдание, че не е станал той помощник на ТАСС.

" Разбира се, обидно ми е, че карта за специфичен сътрудник на ТАСС получи Мисуркин, а не аз ", пошегува се той, а Михайлов му отвърна в същия дух, че организацията е подготвена още през днешния ден да му предложи работа по съвместителство.

Мисуркин ще се насочи в Космоса на 8 декември с кораба " Съюз МС-20 " дружно с японския милиардер Юсаку Маезава и неговия асистент Йодзо Хирано. Удостоверението за специфичен сътрудник Мисуркин ще получи на Байконур, директно преди полета
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР