Руска военна полиция и войска на Башар Асад от утре

...
Руска военна полиция и войска на Башар Асад от утре
Коментари Харесай

Над 6 часа Путин и Ердоган разпределят Сирия

Руска военна полиция и армия на Башар Асад от на следващия ден ще извеждат кюрдските отряди на 30 км от турската граница

След края на повече от шестчасовите договаряния в Сочи сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, стана ясно, че Москва и Анкара са постигнали редица съглашения по отношение на обстановката в Северна Сирия.

Путин ги дефинира като " доста значими, даже съдбоносни ”.

Приет е меморандум във връзка със обстановката в Сирия, чието наличие огласиха министрите на външните работи на двете страни Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу.  Външният министър на Руската федерация Лавров съобщи, че турската военна атака " Извор на мира " в Северна Сирия се приключва. По думите му в решението си за Сирия Русия " не се оглежда за позицията на Съединени американски щати, която е променлива и спорна ", представен е дипломатът от РИА Новости.

Москва и Анкара се споразумяха в зоната, намираща се отвън рамките на турската интервенция, от сряда на обяд да влязат съветска военна полиция и сирийски военни. Те ще спомагат за извеждането на подразделенията на кюрдските освободителни сили и тяхното въоръжение на 30 километра от границата. Операцията би трябвало да завърши в границите на 150 часа.

Двете страни ще подхващат всички нужни ограничения да не позволяват проникването на терористи и ще работят в цялостна съгласуваност.

Русия и Турция ще поставят взаимни старания до тогава, до момента в който не бъде реализирано политическо урегулиране в Сирия.

По време на дадената от двамата президенти конференция, Ердоган и Путин потвърдиха позицията си за опазване единството и териториалната целокупност на Сирия, както и за застраховане на националната сигурност на Турция.

Москва и Анкара подчертаха твърдата си поддръжка за формата от Астана и се договориха за основаването на взаимен механизъм за наблюдаване осъществяването на меморандума по Сирия.

По отношение на бежанския въпрос, Путин прикани интернационалната общественост да спомага интензивно за връщането на сирийците в родината им.

" Призоваваме интернационалната общественост, изключително профилираните организации на Организация на обединените нации, по интензивно да оказват филантропично подпомагане на всички връщащи се сирийци, без дискриминация, политизация и предварителни условия ”, съобщи съветският президент .

Според него, обстановката в страната не би трябвало да пречи на работата на сирийския парламентарен комитет.

По-нататъшните стъпки за развиването на мирния политически развой в Сирия, би трябвало да бъдат подхванати със съдействието на Организация на обединените нации в границите на конституционния комитет. Очаква се началото на активността на този комитет да бъде обещано на 29 или 30 октомври в Женева.

Трябва да стартира необятен разговор сред държавното управление в Сирия и кюрдите, които живеят в Североизточна Сирия. Ясно е, че единствено в границите на подобен разговор може да бъдат регистрирани и осъществени всички права и ползи на кюрдския народ като неизменима част от многонационалния сирийски народ.

Сирия би трябвало да бъде освободена от задгранично военно наличие, подчертаха двамата президенти, без да излиза наяве дали съветските и турските войски също се смятат за " задгранично военно наличие ".

 

 

канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР