Руска ракета удари хотел, който персоналът на ООН често използваше

...
Руска ракета удари хотел, който персоналът на ООН често използваше
Коментари Харесай

ООН: Руска ракета удари наша база в Запорожие

Руска ракета удари хотел, който личният състав на Организация на обединените нации постоянно използваше в украинския град Запорожие в четвъртък вечерта, оставяйки един човек погубен и 16 ранени, споделиха украински публични лица.

Съобщава се, че чиновниците на Организация на обединените нации са отседнали в хотел Reikartz, когато са работили в града, сподели Денис Браун, филантропичен координатор за Украйна, пред Ройтерс.

„ Ужасена съм от новината, че хотел, постоянно употребен от личния състав на Организация на обединените нации и нашите сътрудници от Неправителствени организации, подкрепящи хората, наранени от войната, е бил ударен от съветски удар в Запорожие малко преди “, сподели тя в имейл. „ Отсядал съм в този хотел всякога, когато съм посещавал Запорожие. “

Сред 16-те ранени при удара четирима са деца. Това беше вторият удар по Запорожие за два дни.

Окупираното от Русия Запорожие също се трансформира във фокусна точка на войната, тъй като е мястото на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Между сряда вечерта и четвъртък сутринта централата загуби връзка с последната си останала външна линия и беше превключена на аварийна линия, заяви в четвъртък държавната компания за произвеждане на електрическа енергия Energoatom.

„ Такъв режим е сложен за реакторната централа, продължителността му е лимитирана от плана и може да докара до щета на главното съоръжение на енергийния блок “, сподели Енергоатом в Telegram.

Очертава се прекъсване на тока в централата, допълниха от Енергоатом.

По-късно в четвъртък военноморските сили на Украйна оповестиха, че нов краткотраен " филантропични кулоар " в Черно море е почнал да работи. Първите кораби се чака да го употребяват до дни, заяви флотът.

Коридорът ще бъде за търговски кораби, блокирани в черноморските пристанища на Украйна, и за зърно и селскостопански артикули, сподели Олег Чалик, представител на украинския флот, пред Ройтерс.

Въпреки отварянето на коридора, рискът от мини в Черно море, комбиниран с военната опасност от Русия, продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР