Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна,

...
Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна,
Коментари Харесай

Зеленски отказа да преговаря с Русия в Беларус: Във всеки друг град, от който не летят ракети към нас

Руска делегация дойде в Беларус за договаряния с украинската страна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителната организация Интерфакс.

Песков сподели, че делегацията включва представители на съветските министерства на външните работи и на защитата, а също по този начин и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Украинският президент Владимир Зеленски отхвърли предлагането, заявявайки, че договарянията в Минск биха могли да бъдат вероятни, в случай че Русия не беше атакувала Украйна от територията на Беларус.

Той обаче оставя отворена вратата за договаряния на други места. Зеленски добави, че нощес е било брутално.

„ В цяла Украйна още веднъж имаше обстрел, разрушени са къщи. Днес в страната няма обект, който окупаторите да не считат за допустима цел. Те се борят против всички. Те се борят против всичко живо – против детски градини, против къщи и даже против коли за спешна помощ. Използват реактивна артилерия, ракети против цели градски региони, в които няма и в никакъв случай не е имало военна инфраструктура “, споделя президентът на Украйна.

Според Зеленски доста градове в страната в този момент просто оцеляват. В същото време той е уверен, че Беларус не е на една страна с Украйна. Следователно на тяхна територия не може да има договаряния с Русия.

„ Но в сегашната война вие не сте на една страна с нас. Руските войски изстрелват ракети по Украйна от ваша територия. Нашите деца се убиват от ваша територия. Това е референдум за вас, беларуси, вие решавате кои сте, вие решавате кои да бъдете, по какъв начин ще гледате в очите на децата си. Как ще се гледате в очите, съседите си, които сме ние.

Бъдете Беларус, а не Русия! Вие вършиме този избор тъкмо в този момент “, сподели Зеленски.

„ Искаме завършек на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние сме предложили на съветската страна. Във всеки различен град, от който не летят ракети към нас. Само по този начин договарянията могат да бъдат почтени. И в действителност могат да сложат завършек на войната “, добави президентът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР