Руска атака в центъра на украинския град Харков в петък

...
Руска атака в центъра на украинския град Харков в петък
Коментари Харесай

При обстрел на Харков загина дете, пострадаха 27 души

Руска офанзива в центъра на украинския град Харков в петък сутринта умъртви дете, а минимум 27 души са ранени. Това заяви ръководителят на администрацията на Харковска област Олег Синегубов .

По думите му градът е ударен с две ракети. Едната е паднала на улица, другата е блъснала триетажна постройка, в която е зародил пожар.

Атаката над Харков е втората поредна, откакто в четвъртък съветски ракети паднаха в магазин за хранителни артикули в село Гроза от региона и умъртви минимум 50 души.

Ударите в петък са ориентирани " извънредно върху гражданска инфраструктура ", в това число жилищна постройка, написа в Телеграм кметът на града Игор Терехов .

Загиналото под руините момче е на 10 години. Сред потърпевшите има и 11-месечно бебе. Разчистването на отломките продължава.

Други къщи са потърпевши, прозорците им са изпочупени, а колите са изгорени.

В същото време украинските военни са свалили три съветски дрона " Шахед " над Одеска област , заяви ръководителят на регионалната администрация Олег Кипер . По думите му офанзивата е ориентирана към граничната и пристанищна инфраструктура на Украйна.

Нанесени са вреди на зърнобаза и са се запалили девет камиона. Пожарът към този момент е сподавен, няма потърпевши.

По данни на украинските военновъздушни сили през нощта против петък Русия е атакувала Украйна с 33 дрона. 25 от тях са били свалени над Одеска, Николаевска, Харковска, Днепропетровска, Черкаска и Житомирска област.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година Според Организация на обединените нации до края на май 2023 година близо 10 хиляди цивилни са убити и близо 18 хиляди - ранени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР