Руска актриса и режисьор излетяха към Международната космическа станция (МКС)

...
Руска актриса и режисьор излетяха към Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Русия с опит да победи САЩ, заснема първия филм в Космоса

Руска актриса и режисьор излетяха към Международната галактическа станция (МКС) в исторически опит за победа над Съединени американски щати да снима първия филм в орбита, съобщи " Франс прес ".

Руският екипаж би трябвало да победи план на Холивуд, разгласен предходната година от звездата от " Мисията невъзможна " Том Круз дружно с НАСА и SpaceX на Илон Мъск.

37-годишната актриса Юлия Пересилд и 38-годишният кинорежисьор Клим Шипенко излетяха от отдадения чартърен от Русия космодрум Байконур в някогашната руска република Казахстан в предстоящото време, като скачването с МКС се реализира няколко часа по-късно.

" Излитане както беше планувано ", написа в " Туитър " ръководителят на галактическата организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин.

Водени от ветерана космонавт Антон Шкаплеров, екипът на кино лентата пътува с галактическия транспортен съд " Союз МС-19 " за 12-дневна задача на МКС, с цел да снима подиуми за " Предизвикателството ".

" Екипажът се усеща добре ", беше чут за споделя Шкаплеров в предаването онлайн няколко минути след излитането.

Сюжетът на кино лентата, който беше крит дружно с бюджета си, беше оголен от " Роскосмос ", като се концентрира към жена хирург, която е изпратена на МКС, с цел да избави космонавт.

Уточнява се, че Шкаплеров и двама други съветски космонавти на борда на МКС имат епизодични функции във кино лентата.

Екипажът на МКС, който включва също френски, японски и трима астронавти от НАСА, приветства новодошлите, откакто люкът се отвори към 17:10 часа българско време.

" Беше мъчно психически, физически и прочувствено... само че мисля, че когато реализираме задачата си, всички провокации няма да наподобяват толкоз неприятно ", означи Пересилд, която беше определена от 3000 претенденти за ролята, на конференцията преди полета през вчерашния ден.

Верни на традицията преди полет, спазвана религиозно от космонавтите, екипажът сподели, че в неделя са гледали класическия руски филм " Бялото слънце на пустинята ".

Очаква се Шипенко и Пересилд да се завърнат на Земята на 17 октомври в капсула с космонавта Олег Новицки, който е на МКС през последните шест месеца.

Ако бъде сполучлива, задачата ще добави към дълъг лист от първи пъти за съветската галактическа промишленост.

But compared to the Soviet era, modern Russia has struggled to innovate and its space industry is fighting to secure state funding with the Kremlin prioritising military spending.

Съветите изстреляха първия сателит " Спутник " и изпратиха в орбита първото животно, куче на име Лайка, първия човек, Юрий Гагарин, и първата жена, Валентина Терешкова.

Но в съпоставяне със руската ера, модерна Русия се бори с нововъведенията и нейната галактическа промишленост се бори да обезпечи държавно финансиране, като Кремъл дава приоритет на военните разноски.

Нейната галактическа организация към момента разчита на проектираната от Съюз на съветските социалистически републики технология и е изправена пред редица неуспехи, в това число корупционни кавги и несполучливи изстрелвания.

Русия също изостава в международната галактическа конкуренция, изправена пред тежка конкуренция от Съединени американски щати и Китай, като Пекин демонстрира възходящи упоритости в промишлеността.

На Роскосмос също беше нанесен удар, откакто предходната година SpaceX сполучливо достави астронавти на МКС, което коства на Русия нейния монопол за пътувания до орбиталната станция.

За политическия анализатор Константин Калачев галактическият филм е въпрос на PR и метод да " отвлече вниманието " на руснаците от " проблемите ", пред които е изправен Роскосмос.

" Това би трябвало да въодушеви руснаците, да покаже какъв брой сме готини, само че мисля, че руснаците изцяло са изгубили интерес към галактическата промишленост ", сподели Калачев пред Агенция Франс Прес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР