Русия зорко следи инфраструктурните проекти на НАТО в района на

...
Русия зорко следи инфраструктурните проекти на НАТО в района на
Коментари Харесай

Русия следи внимателно НАТО в България и Румъния

Русия зорко следи инфраструктурните планове на НАТО в региона на България и Румъния, както и опитите на страни от алианса да основават в двете страни опорни пунктове и да разполагат спомагателни сили. „ Ще отговорим на това според нашите показа за това какво би трябвало да се направи, с цел да можем надеждно да защитим ползите си в региона на защитата и сигурността”, сподели заместник-министърът на външните работи на страната Александър Грушко.

Руската Федерация модернизира силите си в региона на Черно море, отчитайки приближаването на инфраструктурата на НАТО към своите крайбрежия.

През март командирът на съветския Черноморски флот Александър Мойсеев разгласи, че възнамерява да получи през тази година 13 разнообразни кораби и съда. Така делът на обновеното съоръжение ще доближи до 70% към края на 2019 година

Руският заместител външен министър се надява, че алиансът ще се въздържи от присъединяване в провокационните дейности на украинските управляващи по отношение на Русия. Той напомни, че НАТО се пробва да демонизира съветската военна интензивност в Черно море. „ Ако отчетем цялата картина, там нищо не се е изменило. Черноморският флот си е там от 200 години, в това число и в интервала, когато Крим беше украински... В качествено отношение нашето военно наличие в Черно море по никакъв начин не се е променило”, сподели Грушко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР