Русия заявява, че няма да е готова за траен мир

...
Русия заявява, че няма да е готова за траен мир
Коментари Харесай

Медведев: Русия иска да анексира по-голямата част на Украйна, другата да я вземе ЕС

Русия декларира, че няма да е подготвена за дълготраен мир в Украйна, до момента в който не анексира по-голямата част от нападаната прилежаща страна. Заместник-ръководителят на съветския Съвет за сигурност, Дмитрий Медведев, очерта три сюжета за изхода от войната, които счита за евентуални.

В желания от него вид западните райони на Украйна ще бъдат присъединени към няколко страни от Европейски Съюз, а източните ще бъдат придадени към Русия, до момента в който жителите на централните райони ще гласоподават за присъединение към Русия.

С този резултат " спорът ще завърши с задоволително гаранции, че няма да бъде обновен в дълготраен проект ", написа Медведев в Telegram. От друга страна, в случай че част от Украйна се причисли към Европейски Съюз или НАТО, може да се чака, че бойните дейности ще се разпалят още веднъж, " като има заплаха бързо да се трансфорат в пълноценна Трета международна война ", твърди довереникът на съветския президент Владимир Путин.

Според това, което Медведев назова " краткотрайно " допустим сюжет за Москва, Украйна ще бъде изцяло разграничена сред страните от Европейски Съюз и Русия, а в Европа ще бъде основано украинско държавно управление в заточение. Други разновидности с изключение на тези три не са реалистични, счита Медведев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР