Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния

...
Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния
Коментари Харесай

Москва заяви прекратяване на огъня в Мариупол за евакуация на цивилните

Русия декларира, че е предложила преустановяване на огъня в размирния украински град Мариупол, с цел да разреши на цивилните да се изтеглят, и слага краен период на Киев да разгласи лично преустановяване на бойните дейности, заяви ДПА, предава Българска телеграфна агенция.

Руската войска афишира филантропично преустановяване на огъня за през днешния ден сутринта от 10 ч. за да се даде опция на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а по-късно в Запорожие, съобщи съветският генерал-майор Михаил Мизинцев, представен от организация " Интерфакс ".

За да влезе в действие мярката, Украйна би трябвало да разгласи лично преустановяване на огъня и да осведоми документално Русия, Организация на обединените нации и Международния Червен кръст.

Киев и Москва нееднократно са се упреквали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обграден от съветски войски.

" Свободата би трябвало да бъде въоръжена не по-зле от тиранията "

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски благодари на Белия дом за обещанието за спомагателна директна помощ в размер на 500 млн. $, само че съобщи, че с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са се разбрали, че Украйна се нуждае от повече средства, с цел да се опълчи на съветската инвазия, заяви Асошиейтед прес.

" Ако в действителност се борим дружно за независимост и в отбрана на демокрацията, тогава имаме право да желаяме помощ в този сложен повратен миг ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение към нацията. " Танкове, самолети, артилерийски системи. Свободата би трябвало да бъде въоръжена не по-зле от тиранията. "

Преди оповестената през вчерашния ден помощ от 500 млн. $ администрацията на Байдън беше изпратила на Украйна към 2 милиарда $ филантропична помощ и помощ за сигурност от началото на войната предишния месец. Всичко това е част от 13,6 милиарда $, които Конгресът утвърди по-рано този месец, за Украйна като част от по-широк законопроект за разноските.

Зеленски съобщи, че договарянията с Русия не престават, само че към този момент са единствено " думи без конкретика ".

За хипотетичното евакуиране на съветските сили от Киев и Чернигов Зеленски сподели:

" Знаем, че това не е евакуиране, а последствията от изтласкването. Но също по този начин виждаме, че Русия в този момент концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се приготвяме за това. "

" Изолиране на Русия от стопанските системи на Съединени американски щати и Европейски Съюз "

Във Вашингтон пък представители на външнополитическите ведомства на Съединени американски щати и Европейски Съюз организираха първата среща в границите на разговора на високо ниво за Русия, по време на която разискаха по-нататъшни стъпки, ориентирани към " уединяване на Русия от стопанските системи на Съединени американски щати и Европейски Съюз и от интернационалната финансова система ".

Това се показва в текста на взаимно изказване, оповестено от пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати, заяви ТАСС.

В изказването се отбелязва, че американската страна е била показана от заместник-държавния секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд, а Европейски Съюз - от заместник-генералния секретар по външните работи на блока Енрике Мора. По-конкретно те разискали " спомагателни стъпки за по-нататъшно уединяване на Русия от стопанските системи на Съединени американски щати и Европейски Съюз и от интернационалната финансова система, с цел да се сътвори сурова цена за дейностите на Русия " във връзка с Украйна. Освен това представителите на Съединени американски щати и Европейски Съюз обявиха, че ще се стремят да разширят броя на страните, които постановат наказания против Русия.

Те също по този начин показват, че ще продължат да упорстват Китай " да не заобикаля или подкопава " глобите против Русия, както и да не оказва помощ на Москва във войната в Украйна. Освен това се отбелязва, че е наранена тематиката за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветската сила. Двете страни се договориха да проведат нова среща за разговор на високо ниво по отношение на Русия в края на 2022 година
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР