Русия заяви в понеделник (25 декември), че подкрепяните от чужбина

...
Русия заяви в понеделник (25 декември), че подкрепяните от чужбина
Коментари Харесай

Русия обвини Запада, че предизвиква проблеми в Сърбия

Русия съобщи в понеделник (25 декември), че подкрепяните от чужбина сили се пробват да провокират проблеми в Сърбия, където митингите не престават втора седмица след изборите по-рано този месец, за които интернационалните наблюдаващи споделиха, че са фалшифицирани.

„ Има процеси и опити на трети сили, в това число от чужбина, да предизвикат безредици в Белград ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. „ Не се съмняваме, че управлението на страната ще подсигурява върховенството на закона ".

Няколко хиляди души се събраха пред постройката на централната изборна комисия в Белград в понеделник. Протестиращите потеглиха към основния полицейски сектор, където са арестуваните по време на демонстрациите.

По-рано денем полицията заяви, че 38 души са били арестувани по време и след митинг на опозицията против изборните резултати в неделя. Полицията заяви, че осем служители на реда са били ранени при конфликти.
Протестиращите в неделя счупиха прозорци и стъкла на основния вход на кметството, преди полицията да употребява пикантен спрей, с цел да ги разпръсне късно вечерта.

Началникът на полицейската администрация Ивица Ивкович заяви, че двама от осемте ранени служители на реда са със съществени пострадвания.

„ Ще продължим да работим за поддържане на мира и реда и чакаме да забележим повече арести по отношение на митингите нощес ", сподели Ивкович на конференция.

Опозиционните партии упрекнаха полицията в несъразмерна приложимост на мощ, а някои обществени мрежи демонстрираха фрагменти по какъв начин служители на реда бият мъже на улици покрай кметството.

Руска помощ
Премиерът в оставка Ана Бърнабич благодари на съветските секрети служби за даването на информация за планувани дейности на опозицията. „ Това изказване няма да бъде известно на Запад ", сподели Бърнабич от ръководещата Сръбска прогресивна партия (СНС) по публичната телевизия.

Кандидатката за участие в Европейски Съюз, Сърбия, устоя на натиска на западните страни да вкара наказания против Русия.
Москва е един от най-близките съдружници на Сърбия от десетилетия, изключително след 1999 година, когато Русия се опълчи на въздушните удари на НАТО против част от Югославия, която включваше Сърбия и Черна гора.

Миналата седмица интернационална наблюдателна задача съобщи, че СНС е спечелила незаслужено преимущество посредством медийни пристрастия, непозволеното въздействие на президента Александър Вучич и нередности при гласуването, като да вземем за пример пазаруване на гласове.

Сръбските управляващи отхвърлят??всякакви нередности.

На 21 декември Вучич упрекна „ значима страна " в интервенция в изборите в страната, след проливен дъжд от интернационално наказание на хипотетични нередности по време на вота през уикенда.

Популистката ръководеща Сръбска прогресивна партия завоюва 46,72% от гласовете на предварителните парламентарни избори на 17 декември.

Опозиционната коалиция „ Сърбия против насилието " е на второ място на изборите с 23,56% от гласовете, а Социалистическата партия е трета с 6,56%.

На 18 декември Германия осъди докладваните нередности на сръбските избори като „ неприемливи " за кандидатка за участие в Европейския съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР