Русия заяви в петък, че решението на Европейския съюз да

...
Русия заяви в петък, че решението на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Москва: Приемането на Украйна и Молдова само ще дестабилизира ЕС

Русия съобщи в петък, че решението на Европейския съюз да стартира договаряния за участие с Украйна и Молдова е политизирано решение, което може да дестабилизира блока, предава Ройтерс.

" Преговорите за присъединение към Европейски Съюз могат да продължат години или десетилетия. Европейски Съюз постоянно е имал строги критерии за присъединение и е явно, че сега нито Украйна, нито Молдова дават отговор на тези критерии ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Европейски Съюз към този момент претърпява не най-хубавите времена в своята история - както от позиция на действието на този съюз, по този начин и от позиция на стопанската система. Затова, несъмнено, е ясно, че това е безусловно политизирано решение и желанието на Европейски Съюз по този метод да показва поддръжка за тези страни ", сподели Песков пред кореспонденти, представен от " Интерфакс ".

" Ясно е, че това е безусловно политизирано решение, желанието на Европейски Съюз да показва поддръжка за тези страни. Но такива нови членове могат да дестабилизират Европейски Съюз и защото живеем на същия континент като Европейски Съюз, ние, несъмнено, следим от близко това. "

На среща на върха в четвъртък водачите на Европейски Съюз се съгласиха да стартират договаряния за влизане с Украйна, макар че тя продължава да се бори с нашествието на Русия, само че не можаха да се спогодят за пакет от 50 милиарда евро финансова помощ за Киев заради съпротивата на Унгария.

Песков сподели, че Унгария не е проруска страна, само че Русия е впечатлена, че Будапеща е подготвена да пази личните си ползи.

Европейската комисия предложи на срещата на върха тази седмица да бъде взето решение за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна, откакто тя извърши четири условия, посочени по-рано. Приетите от Украйна закони, в това число за националните малцинства - въпрос, издигнат от Унгария - почистват три от дилемите, което значи, че остава единствено една: нов закон за преодоляване на олигарсите. Предполага се, че това може да се случи през март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР