Русия заяви днес, че е унищожила през нощта два украински

...
Русия заяви днес, че е унищожила през нощта два украински
Коментари Харесай

Русия заяви, че е отблъснала атака с безпилотни катери срещу свой патрулен кораб в Черно море

Р усия съобщи през днешния ден, че е унищожила през нощта два украински безпилотни катера , които са атакували неин патрулен транспортен съд в Черно море, съобщи Франс прес.

Двата катера са " унищожени от оръжията на съветския транспортен съд на разстояние от 1000 до 800 метра, няма ранени " , се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, в което се прецизира, че става дума за съветския транспортен съд " Сергей Котов ", намиращ се на 370 км югозападно от Севастопол.

Безпилотните катери са плавателни съдове, които се движат по водната повърхнина без екипаж и са ръководени от разстояние. Москва постоянно упреква украинските сили, че употребяват такива катери, с цел да нападат цели в Черно море.

Черно море е сцена на възходящо напрежение след излизането предходната седмица на Русия от така наречен зърнена договорка, даваща опция за експорт на украинско зърно през черноморските пристанища на Украйна, отбелязва Франс прес.

Както Москва, по този начин и Киев насочиха предизвестия към корабите, които плават в Черно море, че могат да станат цели , в случай че се насочат към противников пристанища.

Освен това през последните дни имаше няколко талази на набези с дронове против Крим и зачестиха ударите на съветските сили по пристанищна и селскостопанска инфраструктура в Южна Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР