Русия заяви, че е започнала терористична проверка, след като войските

...
Русия заяви, че е започнала терористична проверка, след като войските
Коментари Харесай

Русия се обяви за жертва на нахлуване на диверсионна група от руски проукраински доброволци

Русия съобщи, че е почнала " терористична " инспекция, откакто войските на Москва са се сражавали с " диверсионна група, пристигнала от Украйна "

" Започнато е наказателно дело по отношение на нападението против селища в Белгородска област ", се споделя в изказване на Следствения комитет, който изследва огромни случаи, представен от Агенция Франс Прес.

Следователите оповестиха, че са почнали следствие на редица закононарушения, в това число " терористична офанзива ", опит за ликвидиране, заличаване или разваляне на имущество и нелегално разпространяване на оръжия и експлозиви.

В изказването се споделя, че представители на въоръжени украински групировки са атакували региона Грайворон в южната област Белгород.

" Жилищни и административни здания и обекти на гражданската инфраструктура са били подложени на минометен и артилерийски обстрел ", се споделя в известието на Следствения комитет. " В резултат на тези незаконни дейности бяха ранени няколко цивилни жители ".Отговорност за нахлуването в Белгородска област поеха членовете на антикремълския легион " Свобода на Русия ". Киев отхвърля да е забъркан.

***

Масираният обстрел на Белгородска област стартира от сутринта на 22-и май, губернаторът Гладков съобщи, че на територията на Грайворонски окръг са навлезли " диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили ", а въоръжените сили на Руската федерация подхващат нужните ограничения по ликвидирането на съперника. В името на сигурността на локалните поданици в региона бе въведен режим на контратерористична интервенция, включващ редица специфични ограничения и краткотрайни ограничавания като да вземем за пример инспекция на документите или преустановяване на някои рискови производства. Контратерористичната интервенция бе оповестена откакто две съветски доброволчески групировки, които са се включили към украинската войска - Легионът " Свобода за Русия " и " Руският доброволчески корпус " са почнали дейности в Белгородска област за освобождението на Русия от путиновия режим, осведоми украинската медийна компания РБК-Украйна.

" Украйна следи с интерес събитията в Белгородска област и учи обстановката, към която няма никакво директно отношение ", съобщи по този мотив Михайло Подоляк, шефът на президентската канцелария в Киев.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък разгласи, че се " работи по изтласкването от съветска територия и унищожаването на проникналата в Белгородска област група ". Според Песков в тази ситуация става дума за измама, която - както бе очебийно - имала за цел " да отвлече вниманието от бахмутското направление ".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски посети предната фронтова линия. " Тук съм, с цел да поздравя нашите воини с Деня на украинската морска пехота. Слава на всички, които пазят Украйна ", написа той в Телеграм.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР