Русия затяга контрола над местния интернет. Президентът Владимир Путин е

...
Русия затяга контрола над местния интернет. Президентът Владимир Путин е
Коментари Харесай

Русия забранява интернет прокситата и VPN услугите

Русия стяга контрола над локалния интернет. Президентът Владимир Путин е подписал нов декрет, посредством който се не разрешава потреблението на интернет проксита и VPN услуги, оповестява радио "Свободна Европа. Указът влиза в действие от 1-ви ноември т.г.

Китай задължи телекомите да изолират достъпа до интернет

Колко на ниска цена е пазаруването на въздействие в интернет

Основният претекст за въвеждането на новите по-строги правила е предварителна защита на разпространяването на екстремистки материали и хрумвания. Според критиците на ръководещите обаче това е единствено мотив за ограничение на политическата съпротива.

Законът задължава доставчиците на интернет да блокират достъпа до уеб сайтове, които оферират VPN и други прокси услуги. Те са известни в Русия като средство за заобикаляне на блокирани уеб сайтове и платформи.

Фридман: Технологиите, основани за световна война

Путин е подписал и различен декрет, който влиза в действие от 1-ви януари 2018 година Той задължава чат приложенията да изискват от потребителите техните телефонни номера. Освен това ще би трябвало да лимитират достъпа на консуматори до услугата си по искане на управляващите, в случай че те са решили, че съответният човек популяризира незаконно наличие.

Как могат да ни разпознаят по уеб страниците, които посещаваме

Представители на ръководещите разясняват пред Reuters, че потребителите, които съблюдават закона, нямат мотиви за терзание. Законите влизат в действие преди президентските избори в Русия през март 2018 година, на които Путин ще се кандидатира за нов 6-годишен мандат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР