Русия затваря въздушното си пространство за Швейцария. Мярката, обявена вчера от

...
Русия затваря въздушното си пространство за Швейцария.
Мярката, обявена вчера от
Коментари Харесай

Русия затваря въздушното си пространство за Швейцария |

Русия затваря въздушното си пространство за Швейцария.

Мярката, оповестена през вчерашния ден от " Росавиация ", е реципрочна на подхванатата от Швейцария, която през вчерашния ден разгласи, че няма да е неутрална по отношение на войната на Русия против Украйна, а вкарва всички наказания, които Европейски Съюз постанова. Страната забрани всички полети с цивилен самолети, експлоатирани от съветски авиопревозвачи и/или регистрирани в Русия. Същата възбрана наложи Русия по отношение на Швейцария.

Целият Европейски Съюз и други страни затвориха въздушното си пространство за Русия, която в понеделник стори същото във връзка с 36 страни. Сред тях са Англия, България, Латвия, Литва, Молдова, Румъния, Естония, Словения, Чехия, Полша. Актуализираният лист включва още Германия, Испания, Италия и Франция. Полети от цитираните страни могат да бъдат изпълнени при особено позволение от " Росавиация " или Министерството на външните работи на Руската федерация.

Западът наложи и лични наказания, към които нощес се причисли и Швейцария. Замразяват се активи в швейцарските банки на забърканите съгласно западните страни в нахлуването на Русия в Украйна. Налагат се и финансови наказания на съветския президент Владимир Путин, на премиера Михаил Мишустин и на външния министър Сергей Лавров. Те влизат в действие неотложно.

" Швейцария удостоверява солидарността си с Украйна и нейния народ. Страната ще доставя филантропична помощ за хората, които са избягали в Полша ", допълват от държавното управление.

Президентът на Швейцария Игнацио Касис през вчерашния ден съобщи: " Това е невиждано деяние на Швейцария, която постоянно е оставала неутрална преди ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР