Русия засилва ракетните атаки срещу Украйна, съобщават медиите в страната.

...
Русия засилва ракетните атаки срещу Украйна, съобщават медиите в страната.
Коментари Харесай

Русия засилва ракетните атаки

Русия ускорява ракетните офанзиви против Украйна, оповестяват медиите в страната.

Шестима души в Одеска област, сред които и дете, пострадаха нощес при попадение от ракета, изстреляна от съветски стратегически бомбардировач Ту-22, заяви организация УНИАН, базирайки се на информация от украинския Генерален щаб.

Не се оповестява точното място на удара, като е посочено единствено, че той е бил по жилищен регион.

През уикенда съветски ракети поразиха цели, които не са по линията на фронта, в Лвовска, Хмелницка, Житомирска, Киевска, Черниговска, Николаевска и Одеска област.

Вчера имаше масирана ракетна офанзива по столицата Киев - първия сходен удар от април насам, когато генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш беше в украинската столица.

Предполага се, че в този момент ударите са свързани със срещата на върха на Г-7, която стартира на следващия ден в Германия.

В Донбас съветската войска подложи на масиран обстрел Лисичанска, града близнак на завладения от нея преди дни Северодонецк - на отстрещния бряг на река Сиверски Донец. Това оповестява украинският общоприет щаб, представен от организация Укринформ.

Сили на самопровъзгласилата Луганска национална република и съветски елементи са навлезли в Лисичанск от пет места и там се водят улични боеве, съобщи ТАСС, цитирайки източник от сепаратистите.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР