Русия зареди в силоз в Южна Русия хиперзвукова ракета, Авангард

...
Русия зареди в силоз в Южна Русия хиперзвукова ракета, Авангард
Коментари Харесай

Русия зареди в силоз хиперзвукова ядрена ракета Авангард

Русия зареди в силоз в Южна Русия хиперзвукова ракета, " Авангард " с нуклеарни качества, предава " Ройтерс ", цитирайки министерството на защитата в четвъртък.

Президентът Владимир Путин разгласи хиперзвуковaта ракета " Авангард " през 2018 година, като сподели, че това е отговор на американското създаване на ново потомство оръжия и американска система за противоракетна защита.

Докато се доближава към задачата си, Avangard е в положение да маневрира внезапно при хиперзвукови скорости до 27 пъти скоростта на звука (34 000 километра в час).

Телевизионният канал " Звезда ", благосъстоятелност на съветското министерство на защитата, сподели балистична ракета, превозена до изстрелващ силоз, постепенно повдигната във отвесно състояние и по-късно спусната в шахта в региона на Оренбург покрай Казахстан .

Русия конфигурира първата си ракета, оборудвана с " Авангард ", през 2019 година в същото оборудване в Оренбург.

Русия и Съединените щати, най-големите нуклеарни сили, показаха страдание по отношение на непрекъснатото раздробяване на договорите за надзор на въоръженията, които се стремяха да забавят конкуренцията във въоръжаването от Студената война и да понижат риска от нуклеарна война.

Но Съединени американски щати, Русия и Китай създават набор от нови оръжейни системи, в това число хиперзвукови.

Съединените щати дефинират Китай като най-големия си съперник, а Русия като най-голямата опасност за националната страна, като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън твърди, че този век ще бъде избран от екзистенциално съревнование сред демокрациите и автокрациите.

Русия твърди, че господството на Съединените щати след Студената война се разпада и че Вашингтон години наред сее безпорядък по цялата планета, като в същото време подценява ползите на другите сили.
 ISW: Европейски Съюз удря със наказания съветския военно-промишлен комплекс
ISW: Европейски Съюз удря със наказания съветския военно-промишлен комплекс

Кремъл изпитва компликации с високотехнологичното производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР