Русия започна широкомащабни военни учения с участието на няколко приятелски

...
Русия започна широкомащабни военни учения с участието на няколко приятелски
Коментари Харесай

Русия започва мащабни международни военни учения в Далечния изток

Русия стартира широкомащабни военни учения с присъединяване на няколко другарски на Кремъл страни, в това число Китай, Индия, Сирия и Беларус, а напрежението сред Москва и западните столици набъбна, съобщи БНР.

Ученията, наречени " Восток-2022 ", са планувани да се проведат от 1 до 7 септември на няколко полигона в Далечния изток на Русия и във водите край нейното източно крайбрежие.

Ученията се организират в миг, когато Русия е в положение на опълчване със западните страни по отношение на това, което Москва назовава своя специфична военна интервенция в прозападната Украйна.

Активният стадий на ученията стартира сутринта с учения на бойни самолети, противовъздушни елементи и симулации на разминиране в Японско море, заяви съветското министерство на защитата.

" Екипажите на бойната авиация ще би трябвало да изпълнят прехващане на въздушни цели... и нанасяне на въздушни удари по наземни цели ", се споделя в изказване на министерството.

По данни на Москва в ученията ще вземат участие над 50 000 бойци и повече от 5000 единици военна техника, в това число 140 самолета и 60 кораба, заяви Агенция Франс Прес.

Сред участващите страни са няколко от прилежащите на Русия страни, както и Сирия, Индия и основният съдружник Китай.

Подобни учения за финален път бяха извършени през 2018 година

Потвърждавайки присъединяване си в ученията през август, Китай съобщи, че взаимните учения " нямат връзка с актуалната интернационална и районна обстановка ".

Откакто Русия изпрати войски в Украйна на 24 февруари, Москва се стреми към по-тесни връзки с страни в Африка, Южна Америка и Азия - изключително с Китай.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР