Руският президент Владимир Путин ще отстрани паркетните генерали, настанили се

...
Руският президент Владимир Путин ще отстрани паркетните генерали, настанили се
Коментари Харесай

В Киев са притеснени: Путин изхвърля паркетните генерали, връща Суровикин

Руският президент Владимир Путин ще в профил " паркетните " генерали, настанили се в управлението на Министерството на защитата.

Това съобщи полковникът от контраразузнаването на Украйна (СБУ) в оставка и боен специалист Олег Стариков във видеоблога на политолога Вадим Карасев, оповестяват канали в Телеграм.

„ Тяхното наличие е добре за нас, само че е неприятно за врага и Путин вижда това. Факт е, че управлението на съветското министерство на защитата се състои от паркетни генерали. И те ни оказват помощ. Това е екипът на Шойгу “, сподели Стариков.

„ Путин видя това и явно ще има промяна на заместник-министрите на защитата, свързани с планирането и бойните въпроси. И по този начин, Иванов го махнаха - той беше тилов човек (става въпрс за сваления и задържан Тимур Иванов, бел. ред.). Но в този момент ще стартират да връщат Попов и Суровикин. Това е сериозна заплаха за нас ", добави Стариков.

Генерал Сергей Суровикин е прочут като " Генерал Армагедон ". Той е някогашен командващ съветските Въздушно-космически сили и някогашен пълководец на съветския боен корпус в Сирия.

Генерал " Армагедон " бе командващ съветските сили в Укрйна от октомври 2022 година до януари 2023 година, след което беше намален до заместител, а на поста бе комплициран шефът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов.

Ген. Суровикин бе отхвърлен от постовете си след несполучливия опит за протест на ЧВК " Вагнер " в края на юни 2023 година Тогава той направи обществено видеообръщение към вагнеровци да прекратят протеста си.

След това той не бе виждан обществено дълго време, като фотография с него и брачната половинка му се появи в обществените мрежи при започване на септември м.г.

По-късно през есента на 2023 г се появиха негови фотоси в Африка, като се твърдеше, че той е инспектирал съветските елементи на " черния " континент.

След отстраняването и ареста на зам.-министъра на защитата Тимур Иванов потеглиха клюки, че за поста се спряга името точно на ген. Сергей Суровикин.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР