Русия заплаши с ответни действия, ако САЩ продължат полетите си

...
Русия заплаши с ответни действия, ако САЩ продължат полетите си
Коментари Харесай

Русия заплаши с ответни действия, ако САЩ продължат полетите си с дронове над Черно море

Русия заплаши с ответни дейности, в случай че Съединени американски щати продължат полетите си с дронове над Черно море, оповестява " Спутник ".

" Предупреждаваме ги да не се пробват да играят по нервите ни, да изпитват търпението ни ", акцентира съветският заместител външен министър Сергей Рябков.

 

Изявлението му пристигна след случая с американски дрон в Черно море.

" Важна е не дълбочината, на която се намират останките от дрона, а това, че той е бил в зоната с въведен специфичен режим, обвързван с провеждането на военната интервенция. Американците предизвикателно, цинично, ясно, обществено отхвърлят ​​законността на сходни стъпки, заявяват желанието си да продължат дейностите си от този тип. Предупреждаваме ги да не се пробват да играят по нервите ни, да изпитват търпението ни ", посочи той.

 

Миналата седмица съветското министерство на защитата съобщи, че американски безпилотен летателен уред MQ-9 е паднал в Черно море след внезапна маневра. Москва акцентира, че съветските изтребители, изпратени да го прехванат, не са влизали в контакт с него, нито са употребявали оръжия. Министерството заяви, че дронът е бил засечен в региона на Кримския полуостров в посока съветската граница. Европейското командване на Съединени американски щати на собствен ред съобщи, че случаят, довел до цялостната загуба на дрона, е породен от съветски изтребител Су-27, който е блъснал витлото на дрона по време на " рисково и непрофесионално прехващане " над Черно море.

 

По мотив апела на американски конгресмени за доставка на касетъчни муниции на Киев съветският заместник-министър на външните работи добави, че Русия приканва Съединени американски щати да не следват пътя на ескалацията.

 

Вчера група републикански законодатели изпратиха писмо до президента на Съединени американски щати Джо Байдън с искане да изпрати касетъчни муниции на Украйна, които тя да употребява против Русия.

 

Съединените щати всеки ден показват воля да вървят по пътя на ескалацията, уточни Рябков и добави, че заплахата от сходен курс е явна за Москва.

 

Американските конгресмени, призоваващи за доставка на касетъчни муниции на Киев, не осъзнават какви могат да бъдат следствията за нападателите, предизвести той.

 

По негови думи Москва прави всичко за понижаване на напрежението. Точките в взаимното изказване на Русия и Китай след договарянията сред съветския президент Владимир Путин и китайския държавен глава Си Дзинпин по отношение на недопустимостта на нуклеарна война и разполагането на нуклеарни оръжия отвън националната територия са директен сигнал към Съединените щати, уточни Рябков.

 

По този метод двамата водачи приканват стратегическите съперници да следват пътя на деескалацията, за стабилизиране на обстановката, връщане към разговора, търсене на салдото на ползи и подсилване на стратегическата непоклатимост, означи дипломатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР